13. kolo
03.12.2021 20:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Otávio (© AFP)

Porto zvládlo generálku na úterní Ligu mistrů, venku hladce skolilo Portimonense

Na Porto měl čekat houževnatý sok, jenž před tímto kláním obsazoval v tabulce Primeira Ligy šestou příčku. Ve finále nicméně mužstvo z Portimaa předvedlo spíše bázlivý výkon, který na zdárný výsledek stačit nemohl. Hosté sice lámali jeho odpor docela dlouho, poprvé skórovali až v závěru prvního dějství, prakticky ovšem měli duel pod kontrolou a po zásluze zvítězili.

Domácí se dostali do první větší šance tohoto utkání. A kdo ví, jakým směrem by se nakonec upínalo, kdyby se jim ji podařilo využít. Aylton Boa Morte sice nezakončil, merunu nicméně vyrazil bránící Mbemba do cesty Fabricia, jehož včasným zákrokem odzbrojoval vyběhnuvší brankář Diogo Costa. Jako by tenhle moment jaksi spící hosty probudil. A začali přece kousat.

Ve 13. minutě se snažil z dobré pozice zacílit Díaz, byl ovšem na sebe naštvaný, že se k míči nepropracoval o něco dříve, neboť skluzem ho zastavil obránce Pedrao. Portimonense i nadále docela slušně bránilo, do obrátky ale čisté konto neudrželo. Ve 39. minutě ještě Uribe z dálky neuspěl, v nastavení už však Díaz z přímáku ano, tedy z přispěním teče bránícího Pedra Sáa.

Porto bylo v útoku nebezpečnější i ve druhém dějství, zkraje se snažil uvést na listinu střelců Mbemba, jenže jeho pokus na zadní tyči zastavil s obrovskou dávkou štěstí bránící Moufi. Až v 70. minutě nakonec svůj náskok portský výběr pojistil, to když Evanilson přiťukl balón ke skórujícímu Vitinhovi, a o pět minut později udeřil gólově velmi pohledným lobem Otávio.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele