33. kolo
07.05.2022 21:30 CET
2 : 3
(2:1)

Reportáž

Pablo Sarabia (© AFP)

Sporting i přes těsnou výhru s Portimonense mistrovský titul neobhájí

Sportingu vzhledem k výsledku předchozího duelu mezi Benficou a Portem (0:1) už prakticky o nic nešlo, jelikož díky výhře jediného současného rivala FC přišel i o teoretickou naději na obhajobu mistrovského triumfu a v tomto ročníku obsadí konečnou druhou příčku zaručující skupinovou fázi následující sezóny Ligy mistrů. I přesto v sobotním zápase 33. kola zmobilizoval své síly a jistě zachráněné Portimonense přehrál nejtěsnějším poměrem 3:2.

CP v Primeira Lize bodovalo naplno potřetí za sebou a na Porto tedy udrželo šestibodové manko, naopak před třetí Benficou si vytvořilo úctyhodný náskok dvanácti bodů. Do tohoto utkání vstoupilo mnohem lépe a poprvé zahrozilo krátce po deseti odehraných minutách, ovšem rána Bruna Tabaty proletěla o decimetry nad břevnem. Neuběhlo ani dalších šedesát sekund a lisabonský celek přeci jen vedl.

Na pravém křídle odvedl skvělou práci Edwards a nadvakrát nakonec propasíroval míč před branku, kam si naběhl aktivní Tabata a zblízka ho usměrnil do sítě. Avšak domácí se v žádném případě nechtěli vzdát a přesně po pětadvaceti minutách hry srovnali krok. Sedmadvacetiletý brazilský záložník Carlinhos se postavil k přímému volnému kopu z hranice šestnáctky a i díky teči bránící zdi usměrnil svou přízemní bombu k pravé konstrukci.

Neuběhlo ani dalších pět minut a Portimonense dokonce otočilo nepříznivý vývoj. Welinton Júnior přečetl rozehrávku soupeře a v půlícím kruhu získal balón. Pak předvedl více jak pětatřicetimetrové sólo a z hranice pokutového území přehodil naprosto bezmocného brankáře Adána nádherným lobem. Ihned na to mohl bleskově srovnat Tabata, ale ten po centru z levé strany hlavičkoval ze sedmi metrů jen do břevna.

Hosté se po změně stran výrazně trápili v ofenzívě, nicméně druhý gól přeci jen přidali v 71. minutě. Devětadvacetiletý španělský kanonýr Pablo Sarabia hostující v klubu z francouzského PSG zůstal zcela sám na levé straně šestnáctky soupeře a po šťastném přistrčení od Edwardse snadno zavěsil pod horní tyčku poloprázdné branky.

Neuběhlo ani dalších pět minut a právě Sarabia rozhodl o úspěchu Sportingu. Tentokráte obdržel výbornou křižnou nahrávku od rychlonohého Tabaty a z hranice brankového území se trefil do vzdálenějšího spodního růžku kolem naprosto bezmocného gólmana Portugala. Zhruba deset minut před závěrečným hvizdem skóroval také Nuno Santos, jenomže jeho přesná dorážka nebyla uznána kvůli zhruba půlmetrovému ofsajdovému postavení.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele