24. kolo
28.02.2022 21:15 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Estádio Municipal de Braga (© AFP)

Skvělý Rocha vychytal Santa Claře bezbrankovou remízu na půdě Bragy

Braga pokračuje ve svých nevyrovnaných ligových výkonech a opět se jí nepovedlo zaznamenat třetí ligové vítězství v řadě. Bezbrankovou remízu zařídily zejména neproměněné šance na obou stranách a skvělé výkony brankářů.

Arsenalistas si mohli po nedělní remíze Gil Vicente na půdě Porta vypracovat šestibodový náskok na svého regionálního rivala, ale do utkání podle toho nevstoupili. První půle byla především v iniciativě hostů z Azorských ostrovů, kteří si vypracovali v úvodní půli větší množství šancí.

Ve 25. minutě vyslal Lincoln přesnou střelu z dálky a jenom výborný zákrok Matheuse zabránil tomu, aby míč vymetl pavučinu. V závěrečné pětiminutovce první půle si Santa Clara udělala z domácí obrany trhací kalendář, ale ve svých šancích postupně selhali Mansur i Ricardinho, proti kterému ideálně vyběhl Matheus. Právě díky brazilskému brankáři se šlo po 45 minutách do kabin za bezbrankového stavu.

Hodně na srdci toho nejspíš měl Carlos Carvalhal o poločasové pauze, protože krom výměny stran došlo také k výměně tří hráčů na straně domácích. Obranná hra domácích se zlepšila, ale v ofenzivě to ještě dlouho skřípalo.

Silnou pětiminutovku měli domácí mezi 65. a 70. minutou, kdy si střídající Moura vylámal zuby na Rochovi a poté v dobré příležitosti minul bránu. Největší šance však přišla o pár chvilek později. Hortův centr z levé strany našel Castra, který akrobaticky zakončil pouze do tyče, dorážejícího Couta zase vychytal Rocha a Couto ani na druhý pokud neuspěl a trefil tyč.

Na druhé straně hřiště se pak málem potvrdilo pravidlo "nedáš, dostaneš," ale Costa osamocen před prázdnou bránou přestřelil. Poté se dvakrát červenalo - nejprve dostal v 77. minutě druhou žlutou kartu hostující Mansur a o deset minut později jej po druhém žlutém zákroku následoval spoluhráč Morita. Braga však přesilu nevyužila ani v jedenáctiminutovém nastaveném čase, neboť mezi třemi tyčemi hostů stál Rocha a i poslední nebezpečný pokus Medeirose vykryl.

Braga tak na domácí půdě pouze remizovala se Santa Clarou a její náskok na páté Gil Vicente zůstává čtyřbodový. Santa Clara, která má jednu z nejhorších defenziv v lize, si remízou pomohla a její náskok na sestupové pozice je už šestibodový.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele