2. kolo
14.08.2021 21:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Braga padla se Sportingem podruhé během dvou týdnů, nestačila na soupeře ani v lize

Bylo tomu jen dva týdny, co se oba celky potkaly naposledy. Na konci července oba bojovaly o první cennou trofej v rámci nového ročníku a Supertacu nakonec ovládl Sporting. I v tomto případě se radoval z vítězství lisabonský celek, Bragu skolil zcela shodným gólovým rozdílem jako v posledním měření sil, a protáhl tak svou šňůru výher nad Bragou na čtyři klání v řadě.

Šlágr druhého kola Primeira Ligy možná nenaplnil v rámci prvního dějství taková očekávání, jaké mu byly předpovídány. Obě mužstva se do vyloženějších možností nedostávala tak často, bylo možná trochu vidět, že jakási nerozehranost či absence potřebného zápasového rytmu zkrátka stále chybí. Přece však byl k vidění jeden přesný zásah, a to pět minut před pauzou.

Braga sice mohla zaúřadovat ve 38. minutě, jenomže Lucas Piazón zpoza šestnáctky necílil vyloženě nejlépe, a tak brankář Adán stačil zasáhnout, a následná dorážka sedmadvacetiletého Brazilce skončila v zámezí. Naopak Sporting chvilku na to rozvlnil síť, konkrétně zásluhou Jovaneho Cabrala, jenž na zadní tyčce zužitkoval svou hlavou centr zprava od Ricarda Esgaia.

Ještě do obrátky zkoušel vyrovnat Fábio Martins, jehož elegantní zakončení mohlo vzbudit údiv i nadšení nad netradičním řešením situace, nicméně Adán byl mužem na svém místě. Zkraje druhé půle hodlal náskok hostů navýšit Goncalo Inácio, hlavičkou ovšem z vyloženého postavení minul, o pár chvil později už ale jeho spoluhráč Pote zamířil po zemi přesně k tyči.

Domácí marně nacházeli odpověď na nepříznivý stav, nicméně jim přece zakřesala jiskřička naděje v 80. minutě, to když hostující náhradník Matheus Reis inkasoval během deseti minut dvě žluté karty, tu druhou a následnou červenou za přišlápnutí Fabiana. Nakonec však došlo pouze ke snížení ze strany Bragy, v nastavení využil pas Fabiana hlavičkující Abel Ruiz.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele