33. kolo
07.05.2022 19:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Hráči Porta slaví (© AFP)

Porto ovládlo Clásico a na půdě Benficy oslavilo titul

Fotbalisté FC Porto zvítězili nejtěsnějším rozdílem na půdě Benficy a na stadiónu svého největšího rivala oslavili zisk mistrovského titulu. Vítězný gól vstřelil ve čtvrté minutě nastaveného času obránce Zaidu Sanusi.

Hosté šli do utkání s vědomím, že k zisku mistrovského poháru jim stačí jediný bod a první poločas tak příliš nebezpečných akcí nenabídl. O jediný vzruch se postaral po čtvrthodině hry Taremi, jenž se po nákopu Otávia za obranu natlačil před Vertonghena, ale vyběhnuvšího Vlachodimose nepřekonal.

Ani po změně stran se obraz hry příliš nezlepšil. Hru kouskovalo velké množství faulů na obou stranách. Žlutou kartu v průběhu zápasu vidělo deset domácích hráčů a čtyři hostující.

Náboj zápasu dodaly události z úvodu první půle. Hned v prvních vteřinách poločasu zabránil Vlachodimos gólu výborným zákrokem proti Evanilsonově střele z dálky. V 52. minutě pak rozjásal Estádio da Luz nejlepší střelec domácího týmu Darwin Núňez. Uruguayský útočník výborně zpracoval dlouhý nákop Otamendiho, zbavil se Mbemby a přesnou střelou k tyči rozvlnil síť. VAR ovšem odhalil velice těsný ofsajd střelce a branka nebyla uznána.

Tvrdé utkání málem nečekaně rozhodl v 86. minutě Vitinha, který pálil z velké dálky jen těsně vedle brány. Na druhé straně to také z dálky zkusil Taarabt, ale brankář Costa jeho střelu vyrazil.

Ve čtvrté minutě nastaveného času nastartoval k protiútoku po obranném rohu Pepê, který upláchl domácím hráčům, zavedl míč až do pokutového území Benficy a přesnou přihrávkou našel volného Zaidu Sanusiho, který přesným zakončením vrátil titul do Porta. FC Porto vyhrálo jubilejní třicátý titul mistra Portugalska.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele