17. kolo
09.01.2022 19:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Joao Mario (© AFP)

Benfica udolala nepříjemnou Ferreiru a upevnila si třetí místo tabulky

Lisabonská Benfica po dvou předchozích neúspěších s Portem vykročila tou správnou nohou do nového roku a tentokráte i kvůli nedisciplinovanosti svého nedělního soupeře zvítězila po výsledku 2:0. V tabulce Primeira Ligy se udržela na třetí pozici a za druhým Sportingem zaostává pouze o čtyři body, na vedoucí Porto má stále manko sedmi bodů. Paços naopak nenavázal na předchozí dvě výhry a patří mu jedenáctá příčka se sedmnácti body.

Domácí favorit byl aktivnější od úvodního hvizdu a první větší možnost si vypracoval přesně po deseti odehraných minutách, kdy se ve stoprocentní pozici zjevil švýcarský kanonýr Seferovič, ale ten v rozhodující chvíli selhal a balón poslal vedle pravé tyče. Krátce po odehrané půlhodině byl blízko ke skórování Gilberto, avšak svou dalekonosnou ranou netrefil prostor tří tyčí o několik decimetrů.

Ihned na to znovu zahrozil Seferovič, nicméně po přímém volném kopu hlavičkoval o kousek vedle pravé tyče. SL s koncem prvního poločasu výrazně zvýšilo svůj tlak a ve 40. minutě mohl skórovat Gonçalo Ramos, ovšem z deseti metrů jen orazítkoval břevno. Klub z Ferreiry si zkomplikoval svou situaci ve druhé nastavené minutě první půle, neboť Denílson nešetrně kopl do ramene Álexe Grimalda. Rozhodčí Vitor Ferreira nejprve vytáhl žlutou kartu, po přezkoumání videozáznamu však změnil své rozhodnutí a tasil přímou červenou kartu.

Svěřenci trenéra Nélsona Veríssima otevřeli gólový účet ještě do přestávky, když se po hezké akci středem hřiště dostal k dorážce João Mário a po zemi snadno zamířil do poloprázdné branky. Oslabení hosté mohli nečekaně srovnat v 57. minutě, jenomže Mohamed Diaby nepřekonal brankáře Leiteho z mírného úhlu.

Benfica se mohla definitivně uklidnit necelých dvacet minut před závěrečným hvizdem. Álex Grimaldo napřáhl z hranice pokutového zemí a parádně usměrnil balón do vzdálenější šibenice. Následně mohl ještě skórovat uruguayský ostrostřelec Núñez, ale napoprvé nebyl jeho zásah uznán kvůli ofsajdovému postavení a poté ze tří metů nepochopitelně napálil jen spodní okraj horní tyčky.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway,com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele