24. kolo
27.02.2022 19:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Benfica snadno přehrála Vitórii a přiblížila se k druhému Sportingu i vedoucímu Portu

Lisabonská Benfica dokázal odčinit předchozí ligové selhání s Boavistou (2:2) a teď bez větších potíží přehrála nevyzpytatelnou Vitórii po výsledku 3:0. Jako jediná z vedoucí trojice bodovala naplno, neboť Sporting i Porto pouze remizovali 1:1. V tabulce ale zůstává na třetím místě se čtyřiapadesáti body o čtyři body za městským rivalem a o propastných deset bodů za FC. Hosté jsou po čtvrté porážce z předchozích pěti duelů na šesté příčce se třiceti body.

Celek z Guimarãese přitom vstoupil do tohoto nedělního střetnutí s mnohem větším odhodláním a v úvodní čtvrthodině si vytvořil dvě slibné možnosti. Na přenádherný pas z vlastní poloviny si naběhl za defenzívu protivníka rychlonohý Estupinan a po samostatném úniku si navedl míč až před hranicí pokutového území, odkud svou přízemní ranou napálil jen vyběhnutého řeckého brankáře Vlachodimose.

Stejný hráč znovu zahrozil ve 14. minutě. Tentokráte obdržel kolmici do volného prostoru a po dalším bleskovém sólu pronikl do pokutového území, jenomže na levé straně z mírného úhlu opět trefil famózního strážce SL. Domácí skvěle prorazili přesně v polovině úvodního dějství. Gilberto poslal skvělý pas z pravého křídla do středu šestnáctky protivníka, odkud se opřel do balónu Gonçalo Ramos a prudkou bombou překonal zasahujícího gólmana Varelu.

Jasný favorit pojistil svůj náskok ve 37. minutě. Uruguayský kanonýr Darwin Núñez si počkal na další vynikající pas Gilberta z pravé strany a přesně umístěnou hlavičkou zavěsil k levé konstrukci kolem plachtícího Varely. O osudu tohoto utkání bylo definitivně rozhodnuto šest minut po přestávce. Miguel Maga totiž evidentně podrazil ve vlastní šestnáctce unikajícího Ramose a k nařízené penaltě se postavil Núñez, jenž chladnokrevně zaznamenal svůj druhý gól zápasu přízemní střelou doprostřed branky.

Domácí měli tlak i v následujícím průběhu. Po přihrávce z pravé strany chtěl ve skluzu zakončit do prázdné branky Rafa Silva, nicméně Varela se natáhl jako proutek a jeho přízemní pokus fantasticky zlikvidoval. Vzápětí dopravil balón do prostoru tří tyčí skluzující Ramos, avšak jeho zásah přeci jen neplatil vinou třiceticentimetrového ofsajdu při předchozí přihrávce. Poté se zápas spíše dohrával a k ničemu zásadnímu tedy nedošlo.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele