25. kolo
05.03.2022 21:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Slimani dvěma góly popravil Aroucu a udržel Sporting ve hře o titul

Zimní navrátilec Islam Slimani dal vzpomenout na své první angažmá ve Sportingu a dvěma góly zajistil svému týmu pohodlné domácí vítězství 2:0 nad Aroucou. Úřadující mistři tak stále živí naději na obhajobu titulu.

Domácí celek po remíze z minulého kola a prohře v semifinále domácího poháru si potřeboval před vlastním publikem napravit reputaci a od úvodní minuty na svého soupeře vletěl. V 9. minutě poprvé rozvlnil síť Sarabia, ale jeho trefa nebyla kvůli těsnému ofsajdu uznána.

Sporting měl v úvodní půli převahu, ale nedokázal prolomit střeleckou smůlu - neujal se lob Santose, ani Slimaniho únik proti kterému dobře vyběhl brankář Braga. Nebezpeční po standardních situacích byli i hosté, ale do kabin se šlo za bezbrankového stavu.

Neuběhla ale ani minuta po změně stran a na Estádio Jose Alvalade propukla radost. Na Porrův rohový kop nejvýše vyskočil Slimani a přesnou hlavičkou připomněl domácím fanouškům svůj talent - 1:0.

Sporting po vstřeleném gólu podnikal jeden útočný výpad za druhým a opařená obrana Aroucy měla co dělat. Nejprve napálil v 50. minutě břevno Paulinho, ale o pár minut později u Aroucu branková konstrukce nezachránila. Na levé straně uprchl obráncům Santos, předložil Slimanimu přesný míč na malé vápno a alžírský útočník ve stoprocentní šanci nezaváhal.

Po druhém gólu domácí, které ve středu čeká odveta osmifinále Ligy mistrů na půdě Manchesteru City, ubrali na intenzitě. V 75. minutě mohl Slimani zakončit povedené utkání hattrickem, ale netrefil přesně Tabatovův přízemní centr.

Když v nastaveném čase nepropálil Bragu samotný Tabata, bylo o konečném výsledku rozhodnuto. Sporting porazil Aroucu a hodil rukavici vedoucímu Portu, Aroucu naopak další ztráta odsoudila k tvrdému boji o udržení.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele