32. kolo
01.05.2022 21:30 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Pablo Sarabia (© AFP)

Sporting bez potíží přehrál Gil Vicente a ještě si udržel teoretickou naději na titul

Sporting si díky snadnému nedělnímu vítězství 4:1 nad Gil Vicente definitivně zajistil druhé místo ligové tabulky, které mu zaručuje přímou účast v následujícím ročníku základní skupiny Ligu mistrů a navíc ještě živí teoretickou naději na obhajobu mistrovského titulu, i když ve zbývajících dvou duelech by potřeboval vyhrát a Porto nesmí získat ani bod. V tuto chvíli za ním zaostává o šest bodů, zatímco před třetí Benficou udržel nedostižný osmibodový náskok.

Hosté nevyhráli v portugalské nejvyšší soutěži již pošesté za sebou a opět si tak komplikují boj o pohárovou Evropu. V tuto chvíli jsou sice stále na kýžené páté příčce, avšak jejich náskok na šestou Vitórii se ztenčil na pouhé čtyři body. I tak však mají situaci ve svých rukách a ve dvou zbývajících kolech potřebují alespoň jednou zvítězit. Úvodní dvacetiminutovka nic zásadního nepřinesla, Sporting se pak dostal do vedení z pokutového kopu.

Aburjania totiž evidentně podrazil ve vlastní šestnáctce rozběhnutého Nuna Santose a rozhodčí Miguel Nogueira okamžitě ukázal na penaltový puntík. K nabídnuté příležitosti se postavil španělský kanonýr Pablo Sarabia a s přehledem ji proměnil střelou do pravé šibenice. Domácí navýšili náskok necelých deset minut před přestávkou, kdy se v pravém rohu brankového území zjevil Marcus Edwards a balón napálil přímo ke vzdálenější tyči.

Ihned nato dokázal snížit hostující Talocha, jenomže jeho trefa neplatila kvůli těsnému ofsajdu. Celek z Barcelosu přeci jen zdramatizoval tento duel ve druhé nastavené minutě úvodního dějství. Fran Navarro přelstil ofsajdovou past po přesně načasované kolmici Pedrinha a z deseti metrů překonal gólman Adána razantním projektilem. Po změně stran se hrálo opatrněji, ovšem lisabonský gigant si vzal zpět svůj dvougólový náskok v 53. minutě.

Po akci na levé straně přihrával Sarabia před branku a trefil jen nohu stojícího Lucase Cunhy, který hodně smolně zamířil do vlastní sítě. Vzápětí se mohl zapsat do střelecké listiny také Pote, nicméně jeho bombu z osmnácti metrů parádně odvrátil do zámezí pozorný brankář Andrew. Sporting vsítil definitivní čtvrtou pojistku krátce po odehrané hodině, jelikož se podruhé v tomto utkání prosadil z penalty.

Fran Navarro nešťastně nakopl Poteho a Nogueira byl opět neoblomný. K penaltě se netradičně postavil právě faulovaný hráč a bez potíží zamířil do pravého horního růžku. Ve zbývajícím průběhu se ani jeden klub nikam výrazně netlačil a zápas se už spíše dohrával z povinnosti.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele