34. kolo
15.05.2022 21:30 CET
5 : 0
(1:0)

Reportáž

Souboj sousedů v tabulce jasně v režii domácích, Vitória si s chutí zastřílela proti Gil Vicente

Na konečné pořadí v tabulce tenhle duel neměl absolutně žádný vliv. Oba celky mohly být se současnou sezónou relativně spokojeny, více pak ale hosté, kteří si zajistili účast v pohárové Evropě, konkrétně v předkole Konferenční ligy. I Vitórii, která svého souseda v tabulce Gil Vicente deklasovala pěti góly, každopádně takový úspěch může potkat. Musí si však počkat.

Tondela v sobotu stvrdila sestup do nižšího patra, přitom právě tenhle protivník bude celek z Guimaraese zajímat nejvíce. Podstoupí totiž finále Portugalského poháru proti Portu, jež má vliv právě na zaručení evropských pohárů. Pakliže mužstvo z Viseu senzačně triumfuje, uzme postupové místo do Konferenční ligy, porážka naopak bude znamenat, že připadne Vitórii. Ta nakonec skončila v Primeira Lize po hladkém vítězství nad pátým Gil Vicente na šesté pozici.

Za týden tedy budou Os Vimaranenses bezpochyby bedlivě sledovat, jestli Porto potvrdí roli favorita proti Tondele a získá cennou trofej v Tace de Portugal. Rozhodně jim zvedlo náladu před očekávaným pohárových vrcholem, kterak si počínali v nynějším mači. Ten jednoduše měli pod vlastní kontrolou, jako by bylo vidět, že hosté už jsou myšlenkami na letní dovče.

Ve 20. minutě se ujali v utkání vedení a náskok v jeho průběhu jen navyšovali. Miguel Maga z pravé strany načechral centr do šestnáctky, tam si naběhl Estupiňán a hlavou pohotově míč namířil za záda gólmana Andrewa. Ten kapituloval podruhé krátce po obrátce. V 51. minutě založil Geny Catamo rychlou akci, přenechal balón Rúbenovi Lameirasovi, jenž se na hranici pokutového území jal vypálit a i s pomocí teče bránícího Lucase Cunhy zacílil na zadní tyč.

Další tři branky pak inkasoval výběr z Barcelosu v závěrečných pasážích klání. V 83. minutě napřáhl z velké dálky první z náhradníků Janvier a přízemní střelu nasměroval do potřebných míst. V 84. minutě gólově úřadoval jeho kolega z lavičky Ricardo Quaresma, lehce využíval pobídky od Genyho Catama. A v 90. minutě ještě skóroval z dorážky střídající Bruno Duarte.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele