27. kolo
19.03.2022 21:30 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Pablo Sarabia (© AFP)

Sporting otočil průběh zápasu a z Guimarãese veze výhru

Fotbalisté Sportingu zvládli zápas s Vitórií na horké půdě v Guimarãesi a odvážejí si ze severu tři body za vítězství 3:1. Obhájce titulu sice v první půli prohrával, ale ještě do poločasu dokázal vyrovnat a po změně stran obrátil skóre na svou stranu.

Oba týmy vstoupily do utkání aktivně a první dvacetiminutovka si vyžádala důležité zásahy obou brankářů. Domácí ale i díky tvrdé hře vyhrávali důležité souboje a byli lepším týmem. To potvrdili ve 23. minutě, kdy před šestnáctkou Estupiňán skvěle ukradl odražený míč z nohy Coatese, uvolnil se a přesným zakončením poslal domácí do vedení.

O pět minut později mohlo být z protiútoku srovnáno. Nuno Santos našel svým přízemním centrem z levé strany volného Slimaniho, jemuž se zakončení příliš nevyvedlo a trefil jen skvěle připraveného brankáře Varelu.

V první půli trápící se Sporting dostal velkou šanci na jejím konci. Domácí Semedo zahrál ve vlastním pokutovém území rukou a sudí Veríssimo nařídil pokutový kop. K jeho exekuci se postavil Sarabia a srovnal stav utkání.

Také po změně stran byl zápas spíše bitvou, ve kterém si soupeři nedali ani centimetr prostoru, ale šance měl hlavně Sporting. Po deseti minutách hry poslal Reis dlouhý míč za obranu, kterým našel Paulinha, ale lob portugalského reprezentanta mířil těsně nad bránu. A Paulinho se neradoval ani o pět minut později, kdy se k němu na malém vápně odrazil míč, ale gólu zabránil perfektním zákrokem Varela.

Paulinho se dočkal až při třetí velké šanci. Střídající Goncalves zamotal domácí obranu, zatáhl míč do pokutového území a zpětnou přihrávkou našel právě devětadvacetiletého útočníka, který efektní patičkou rozvlnil síť a rozjásal početný kotel hostí za Varelovou bránou.

Domácí Vitória rozhodně nepředvedla špatný výkon, ale ve finální fázi byl jasně údernější Sporting. Jeho výhru v nastaveném čase potvrdil Marcus Edwards, který ještě na začátku roku oblékal dres domácího klubu. Anglický křídelník se napřáhl z dvaceti metrů a střelou do šibenice definitivně dorazil svého bývalého zaměstnavatele.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele