4. kolo
27.08.2022 19:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Benfica bez problémů zvítězila na půdě Boavisty a zůstává stoprocentní

Benfica potvrdila dobrou formu v úvodu sezóny a odváží si z půdy Boavisty tři body za výhru 3:0. Tým z hlavního města poslal v první půli do vedení stoper Morato a po změně stran výhru stvrdil dvěma góly João Mário.

V úvodních minutách přitom domácí hýřili aktivitou a byli Benfice vyrovnaným soupeřem. V 10. minutě Onyemaechi málem zaskočil Vlachodimose, když svůj centr na bližší tyč namířil přímo na bránu a řecký brankář na poslední chvíli zabránil katastrofě.

Hosté se v prvním poločase dlouho nemohli dostat k větší šanci, a tak nakonec udeřili z rohového kopu. Po půlhodině hry poslal Neres od rohového praporku centr přímo na hlavu Morata a mladý stoper svým prvním ligovým gólem poslal Benficu do vedení.

První gól otevřel hru a Benfica se mohla do konce první půle ještě dvakrát radovat. Prvně ale velkou šanci Ramose vychytal famózním zákrokem Dutra a následně na úplném konci poločasu selhal v zakončení Mário.

Boavista se po změně stran snažila změnit vývoj utkání, ale Benfica hrála organizovaně a po většinu utkání byla dominantním týmem na hřišti. V 67. minutě se ve známém pokutovém území nejlépe zorientoval ještě loni hráč Boavisty Musa a sklepl míč pro Mária, který přesným zakončením napravil zaváhání z konce prvního poločasu.

Po druhé obdržené brance už domácí působili odevzdaně a Benfica v pohodě kontrolovala hru. Deset minut před koncem základní hrací doby navíc Sasso nešetrným skluzem zasáhl na hranici pokutového území Musu a sudí Pinheiro po kontrole videa nařídil pokutový kop. K jeho exekuci se postavil Mário, počkal si na pohyb Dutry a pohodlně zakončil doprostřed brány.

Benfica tak po hladkém postupu do Ligy mistrů potvrzuje působivou formu i v lize a po třech odehraných kolech má na svém kontě tři výhry se skóre 8:0.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tady by mělo být z určitých duvodu tohle 2,19-výhra hostu o 2 a více. Pote se nevylučuje ani 4,2-4,06. Přesně o 2-o 3 a více golu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele