15. kolo
07.01.2023 21:30 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

Casa Pia předvedla další skvělý výkon a obrala Porto o body

Ligový nováček Casa Pia opět zaskočila portugalskou fotbalovou veřejnost. Po skalpu Bragy si připsala další nečekaný výsledek v domácím utkání proti Portu, se kterým sehrála bezbrankové klání. Porto ztratilo už popáté v sezóně a na vedoucí Benficu ztrácí sedm bodů.

Už úvodní minuty naznačily, že zápas bude jednoznačně v režii hostů z Porta, neboť Casa Pia měla v některých momentech všech 11 hráčů ve vlastním pokutovém území. Proto také jedinou situací, která stojí v úvodní půli za zmínku je Taremiho střela z hranice pokutového území ve 3. minutě, kterou ovšem brankář Batista s poklidem zkrotil.

Domácí o sobě dali nejvíc vědět až v nastaveném čase úvodního dějství, konkrétně tedy záložník Lucas Soares. Čtyřiadvacetiletý Brazilec totiž ve středu hřiště nesmyslně přišlápl Galena, za což viděl žlutou kartu a vzhledem k tomu, že svého krajana žlutě fauloval i předtím, odkráčel do kabiny po červené kartě předčasně.

Početní oslabení donutilo domácí tým po změně stran ještě více stáhnout obranné řady. To Casa Pia vycházelo a Porto po pětigólovém přídělu Arouce v minulém kole překvapivě hledalo na obranu oslabeného nováčka recept.

První opravdu stoprocentní šance přišla až v 70. minutě, kdy Martínezovi naservíroval míč na hranici malého vápna Wendell. Španělský útočník se k zakončení dostal, ale na brankové čáře výborně zasáhl zkušený Batista.

Angolský brankář měl společně se zodpovědnou a obětavou obranou proti útočníkům Porta celý zápas navrch. Ti si nedokázali za celý zápas vytvořit vytrvalý tlak a z 9 střel mířících přímo na bránu Batisty byla většina neškodných. Porto tak ztratilo už v pátém zápase z 15 odehraných kol a propadlo se na třetí místo bod za druhou Bragou a sedm propastných bodů za vedoucí Benficou.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ruzné pochybné společnosti si určitě přejí jiné výsledky, než které zatím předvádí Porto. Ze 14 kol jen dvakrát rupli vypsaní jako favorit .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele