11. kolo
29.10.2022 16:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Porto neudrželo vedení na půdě Santa Clary a ztratilo tak další cenné body

Porto v poslední době válelo v Lize mistrů a díky vysoké středeční výhře v belgických Bruggách (4:0) si s předstihem zajistilo postup do osmifinále, ovšem na ligové scéně to v tuto chvíli skřípe. Před týdnem totiž nezvládlo očekávaný podzimní šlágr s Benficou (0:1) a nyní zaznamenalo další nečekanou ztrátu, jelikož pouze remizovalo se Santa Clarou. V tabulce portugalské ligy zůstává druhé, ale na lisabonského lídra už ztrácí hrozivých osm bodů.

Hosté tedy nevyhráli v Primeira Lize podruhé za sebou a cestu za obhajobou mistrovského titulu si výrazně komplikují. CD naopak navázalo na minulý úspěch ve Vizele (1:0) a posunulo se na patnáctou pozici s devíti body. FC se muselo obejít bez svého trenéra Sérgia Conceiçãa, který v duelu s Benficou za nevybíravé poznámky směrem k rozhodčímu uviděl přímou červenou kartu, jeho svěřenci však začali naprosto fantasticky.

Hned první velkou možnost z 3. minuty totiž přetavili ve vedoucí gól. Po skvěle zahraném přímém volném kopu Bruna Costy z pravého křídla si seběhl před hranici brankového území Fábio Cardoso a svou hlavičkou zavěsil přímo do vzdálenější šibenice. Hosté mohli navýšit své vedení po necelé půlhodině hry, kdy Evanilson přelstil ofsajdovou past a od levého rohu brankového území prudce hlavičkoval, avšak brilantní reflexivní zákrok vytáhl brankář Gabriel Batista.

Santa Clara se poprvé ozvala zhruba pět minut před přestávkou, nicméně křižnou přízemní střelu z levé strany dokázal jednoruč vyrazit před sebe gólman Diogo Costa a pak ukryl míč ve svých rukavicích. Domácí byli po změně stran překvapivě aktivnější než soupeř a naprosto nečekaného vyrovnání se dočkali v 83. minutě. Konečnou remízu 1:1 zařídil tožský obránce Kennedy Boateng, jenž po rohovém kopu střídajícího Xaviho Quintillày uklidil svou hlavičku z hranice brankového území k bližší konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, vsports.pt, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele