10. kolo
22.10.2022 19:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Braga se po výhře v Estorilu vrátila na skvělé druhé místo Primeira Ligy

Braga po vynikající úvodní půlhodině v Estorilu nakonec zvítězila 2:0 a konečně našla ztracenou formu. Po třech porážkách za sebou a následné remíze v Evropské lize s belgickým Saint-Gilles přeci jen zabrala a po zaváhání Porta ve šlágru podzimí části ligy s Benficou se vrátila na druhé místo tabulky s dvaadvaceti body o skóre právě před FC, za vedoucím lisabonským týmem stále zaostává o bodů šest.

Domácí naopak přišli o svou vynikající šňůru čtyř zápasů bez porážky a klesli na osmou příčku s patnácti body. Svěřenci trenéra Artura Jorgeho vstoupili do tohoto střetnutí s velkou aktivitou a po necelých deseti odehraných minutách bleskově vedli. Po rohovém kopu nakrátko přiletěl do šestnáctky Estorilu nebezpečný centr. Brankář Figueira si sice napoprvé poradil, ale na razantní dorážku Al Musratiho ze čtrnácti metrů již nedosáhl.

Hosté byli aktivnější i nadále a svůj náskok mohli navýšit po necelé půlhodině hry, ovšem dělovku Ricarda Horty z více jak pětadvaceti metrů famózně odvrátil do zámezí pozorný Figueira. Své vedení však přeci jen pojistili ve 31. minutě. Vítor Oliveira se po přistrčení Ricarda Horty opřel do míče z dobrých dvaceti metrů a svou úchvatnou bombou rozvlnil síť s pomocí horní tyčky.

Ani ne o minutu později mohli domácí okamžitě snížit, nicméně hlavičku z bezprostřední blízkosti v podání Rodriga Martinse precizně zneškodnil gólman Matheus. Braga chtěla definitivně rozhodnout zhruba deset minut po přestávce, jenomže projektil Abela Ruize skončil zhruba o metr vedle pravé tyče. SC si ve zbývajícím průběhu vytvořilo další slibné možnosti, ale i když další branku nepřidalo, tak si s přehledem pohlídalo dostatečný náskok a z trávníku tedy odcházelo spokojeno.

Autor: Viktor Sandev / abola.pt, whoscored.com, soccerway.cm

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele