5. kolo
02.09.2022 22:15 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Sporting vyhrál na půdě Estorilu a slaví druhé vítězství v sezóně

Dva rychlé góly v prvním poločase zajistily, že Sporting po dvou porážkách opět slaví zisk tří bodů. Povinnou a nečekaně pohodlnou výhru "Lvů" na půdě Estorilu vystřelili St. Juste a Edwards.

Sporting měl po posledních dvou kolech co napravovat, neboť dvakrát za sebou v lize prohrál naposledy v květnu 2017. Zlepšit se svěřenci Rubéna Amorima potřebovali v útoku i obraně. Progres na obou frontách rozhodně přinesl debutant v základní sestavě Jeremiah St. Juste. Ten ve 13. minutě nejlépe naběhl na Gonçalvesův centr z rohového kopu a z bezprostřední blízkosti poslal hlavou hosty do vedení.

St. Juste mohl být hned po třech minutách spíše tragickým hrdinou, když se nedomluvil s Adánem a oběma vysoký míč propadl k volnému Rodrigu Martinsovi. Ten ale trestuhodně z otočky minul zcela odkrytou bránu.

Ve 21. minutě tak opět úřadovali šťastnější hosté. Gonçalves z pravé strany poslal do úniku Edwardse, který byl rychlejší než stoper Alváro, nasadil kličku brankáři Leitemu a pohodlně poslal míč do prázdné brány.

Obraz hry byl ale i navzdory skóre v první půlhodině vyrovnaný a Estoril se dostával do šancí, ale jejich řešení byla nešťastná. Naopak v závěru poločasu mohli potřetí udeřit hosté, ale Santosovu střelu vykopl před brankovou čárou Ndiaye.

Po změně stran se ukázalo, že Sporting není v ideálním rozpoložení, ale v obranné fázi svou hru zlepšil a domácím v honbě za vyrovnáním příliš nedovoloval. Před blížícími se pohárovými zápasy ale hostující celek ubral z tempa a po nudné druhé půli dokráčel v pohodlnému a velmi potřebnému vítězství.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele