4. kolo
28.08.2022 19:00 CET
0 : 6
(0:4)

Reportáž

Ricardo Horta (© AFP)

Braga přejela Aroucu a jde na první místo tabulky

Braga i ve čtvrtém kole Ligy Portugal pokračovala v ofenzivních hodech a vyhrála v Arouce vysoko 6:0. O jeden gól tak vylepšila výsledek předcházejícího zápasu a s působivým skóre 17:3 vede celou soutěž.

Arsenalistas vstoupili do zápasu opravdu ve velkém stylu. Už ve 22. vteřině zápasu prostrčil Medeiros míč do pokutového území Banzovi, a ten přesným zakončením poslal hosty do vedení. Šestadvacetiletý útočník vstřelil už svůj pátý gól v sezóně a upevnil tak svou pozici na čele tabulky střelců.

Už ve čtvrté minutě se hosté radovali podruhé zásluhou kapitána a největší hvězdy týmu Ricarda Horty. Ofenzivní záložník, který je zřejmě posledním přestupovým cílem Benficy, obral o míč ležérně rozehrávající obránce Aroucy a napřáhl se ke střele z 20 metrů, na kterou brankář De Arruabarrena nedosáhl.

Hra se po dynamickém startu zápasu vyrovnala, ale šance si nadále vypracovávala Braga. Po půlhodině vyškrábl nadějnou hlavičku Vitinhy brankář. Z následného rohu pak prázdnou bránu hlavou netrefil Al Musrati.

Ve 40. minutě byl u důležité akce opět Banza, kterého v pokutovém území stáhl k zemi Milovanov a sudí Correia nařídil penaltu. K té se postavil kapitán Horta a střelou do protipohybu brankáře navýšil vedení Bragy na 3:0.

Do konce prvního poločasu se namlsané Braze povedlo skórovat ještě jednou. Banza ideálně načasoval přihrávku do náběhu Vitinhy, a ten si sám před brankářem počínal zkušeně a poslal oba týmy do kabin za stavu 0:4.

Hosté utkání zcela ovládli a také po změně stran byli aktivnějším a nebezpečnějším týmem. Přesto úvodních dvacet minut druhého poločasu čekali na velkou šanci a čekání nakonec utnul zkušený André Castro. Čtyřiatřicetiletý záložník zkusil střelu z 25 metrů a překrásně vymetl pravý horní růžek.

Utrpení domácích fanoušků mohl v 75. minutě zmírnit Arsénio, ale svůj samostatný únik zakončil jen do vyběhnuvšího brankáře Matheuse. Na druhé straně tak o minutu později pošesté udeřili hosté. Ruiz předložil míč na malé vápno střídajícímu Lainezovi, který měl díky nedůrazné obraně dost času na zakončení a vstřelil svou premiérový gól v dresu Bragy.

Arsenalistas měli hodně šancí a gólový rozdíl mohl být vyšší. V 88. minutě se z gólu na chvíli radoval v zápase dvakrát asistující Abel Ruiz, ale radost mu překazil jasný ofsajd. Braga si ale připsala na své konto další velké vítězství a se skóre 17:3 jde do čela Ligy Portugal.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Braga vyhrála ve 2. kole za 1,87 v poho i s hcs-2,5. Měly by tedy, pokud ovšem nedošlo k zásahu vnějších sil min. vyhrát za ušmoulených 1,65. Mě stačí 0 v zápase. Jedničku bych nerozdýchal.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele