11. kolo
29.10.2022 21:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Spoting po návratu z Londýna selhal a senzačně nestačil na Aroucu

Sporting ve středu sehrál obtížnou bitvu v Lize mistrů s anglickým Tottenhamem a po remíze 1:1 v Londýně si uchoval reálnou naději na postup do osmifinále, ovšem návrat na ligovou scénu mu vůbec nevyšel. Po třech výhrách v řadě tentokráte selhal na půdě Aroucy a podlehl jí 0:1. Domácí se navíc postarali o zápis do historie, protože ve všech předchozích dvanácti vzájemných duelech s lisabonským favoritem prohráli.

FC tedy potvrdilo dobrou formu a po nečekaném skalpu Sportingu poskočilo na sedmou příčku tabulky se šestnácti body, CP prozatím zůstává na čtvrtém místě s devatenácti body a za vedoucí Benficou již zaostává o propastných dvanáct bodů. Svěřenci trenéra Rúbena Amorima byli mírně aktivnější, ale příliš vyložených možností si nevytvořili. Poprvé zahrozili v 9. minutě, ale Trincão z mírného úhlu nevyzrál na připraveného gólmana De Arruabarrenu.

Zhruba v polovině úvodního dějství předvedl krásnou individuální akci Rochinha, jenže ani on na pozorného uruguayského strážce nevyzrál. Domácí poprvé zahrozili necelých deset minut před přestávkou, kdy Bukia neuspěl tváří v tvář na famózního brankáře Adána. Ve 43. minutě chtěl na opačné straně otevřít gólový účet Ricardo Esgaio, avšak svou bombou z deseti metrů napálil jen dobře postaveného De Arruabarrenu.

Arouca vsítila senzační vítěznou trefu ihned po změně stran. Po rohovém kopu Davida Simãa z pravé strany vyskočil před hranicí brankového území nejvýše do vzduchu brazilský obránce João Basso a povedenou hlavičkou nakonec překonal zasahujícího strážce CP. Ihned na to chtěl pojistit náskok outsidera rozběhnutý Tiago Esgaio, nicméně na fantastického Adána si nepřišel.

Hosté ve zbývajícím průběhu dle očekávání tlačili, ovšem alespoň kýženého vyrovnání se nedočkali. Střídající Pedro Porro v 66. minutě těsně minul bližší tyč z otočky, v poslední minutě základní hrací doby se blýskl De Arruabarrena proti prudké hlavičce směřující pod břevno v podání Coatese a v nastaveném čase vyhořel ve stoprocentní šanci i Pedro Goncalves, jelikož z osmi metrů pálil o kousek vedle vzdálenější konstrukce.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, vsports.pt, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele