16. kolo
15.01.2023 21:30 CET
4 : 1
(3:0)

Reportáž

Mehdi Taremi (© AFP)

Porto napravilo předchozí remízu s Casa Pia a Famalicão přehrálo o tři branky

Porto se dokázalo oklepat z týden starého neúspěchu s Casa Pia a tentokráte bez větších potíží porazilo rozjeté Famalicão po výsledku 4:1. Všechny čtyři své góly stihlo vsítit během úvodních osmačtyřiceti minut, a i když soupeř záhy snížil, tak se na nic jiného nezmohl. "Draci" zůstávají v tabulce na třetí příčce se šestatřiceti body, na vedoucí Benficu však ztrácí už jen pět bodů. Naopak hosté nenavázali na dvě ligové výhry v řadě a jsou třináctí se sedmnácti body.

Svěřenci trenéra Sérgia Conceiçãa dominovali na trávníku od samého začátku a do vedení se dostali přesně po deseti odehraných minutách. Těsně předtím neproměnil solidní možnost João Mário, jenž přízemním pokusem z mírného úhlu nevyzrál na připraveného brankáře Luize Júniora, ihned nato se však prosadil pětadvacetiletý brazilský záložník Wenderson Galeno. Ten po skvělé křižné přihrávce Toniho Martíneze z pravé strany zblízka neminul zcela odkrytou branku.

Neuběhlo ani dalších jedenáct minut a stejný hráč se prosadil podruhé. Tentokráte po přízemním pokusu Uribeho z patnácti metrů a fantastickém zákroku jednoruč v podání Luize Júniora stanul sám na hranici brankového území a razantním projektilem bez potíží rozvlnil síť. Domácí definitivně rozhodli o svém úspěchu pět minut před poločasovou přestávkou a opět u toho byl Wenderson Galeno.

Zpětnou nahrávkou na hranici pokutového území totiž uvolnil volného Otávia a jeho přízemní pokus zapadl k levé konstrukci kolem marně se natahujícího strážce hostí - 3:0. Porto rozhodně nepolevovalo ani po přestávce a ani ne po třech odehraných minutách druhého dějství přidalo čtvrtou branku. Prosadit se dokázal íránský ostrostřelec Mehdi Taremi, jenž po parádním pasu Joãa Mária chladnokrevně hlavičkoval za záda bezmocného Luize Júniora.

Od tohoto okamžiku tlak favorita přeci jen lehce opadl a Famalicão se dočkalo alespoň čestného zásahu v 52. minutě. Gólman Diogo Costa sice vyrazil nohou střílený centr z levé strany, jenomže k dorážce hlavou se vzápětí probojoval Rui Fonte a balón usměrnil doprostřed branky.

O necelých pět minut později se postaral o překrásnou trefu Taremi, který skóroval podruhé v utkání unikátním lobem z více jak třiceti metrů, ale jeho gól nakonec neplatil kvůli předchozímu hraní rukou v podání íránského útočníka. Pak na opačné straně ještě mohl zdramatizovat duel Pablo, avšak jeho úspěšné hlavičce předcházel ofsajd, a následně již k ničemu zásadnímu nedošlo.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele