12. kolo
05.11.2022 19:00 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Oslavy hráčů FC Porto (© AFP)

Porto bez potíží porazilo poslední Paços a vrátilo se na druhé místo Primeira Ligy

Porto v úterý dokázalo porazit španělské Atlético Madrid (2:1) a s dvanácti body postoupilo do osmifinále Ligy mistrů z prvního místa, protože druhé belgické Bruggy za sebou nakonec nechalo o bod. Dobré rozpoložení si přeneslo také na ligovou scénu, jelikož beznadějně posledního protivníka z Ferreiry hladce zdolalo 4:0 a díky zaváhání Bragy se posunulo na druhou příčku portugalské ligy se šestadvaceti body.

Úřadující portugalský šampion je v tuto chvíli před třetí Bragou o jediný bod a za suverénní lisabonskou Benficou stále zaostává o bodů osm. Naopak Paços získal v dosavadních dvanácti utkáních pouhopouhé dva body a je úplně poslední osmnáctý o čtyři body za předposledním Marítimem. Domácí favorit vstoupil do sobotního utkání naprosto skvěle a hned svou první větší možnost ze 4. minuty přetavil ve vedoucí branku.

Evanilson po výborném centru Eustáquia z levého křídla i přes krkolomné zpracování přeci jen akrobaticky zakončil a brankáře Jordiho pohotově přeloboval z pěti metrů. Domácí mohli navýšit svůj náskok po necelé čtvrthodině hry, ovšem hostující strážce tentokráte brilantně jednoruč odvrátil na rohový kop bombu Eustáquia ze čtrnácti metrů. Ihned nato mohl na druhé straně nečekaně vyrovnat smolař tohoto klání Juan Delgado, ale ten před prázdnou brankou předvedl hodně nepovedenou střelu.

Svěřenci trenéra Sérgia Conceiçãa přidali druhou uklidňující trefu krátce po odehrané půlhodině. Prosadit se dokázal íránský forvard Mehdi Taremi, který po finální přihrávce Pepêho Aquiny zmátl dva bránící protihráče elegantní otočkou a z hranice pokutového území zamířil mezi nohy bezmocného Jordiho. O vítězi bylo definitivně rozhodnuto ve 39. minutě, neboť svůj druhý zásah v tomto duelu přidal Evanilson.

Teprve třiadvacetiletý Brazilec po vynikající kolmici za obranu protivníka převzal pobídku Pepêho Aquiny a zcela odkrytý prostor tří tyčí nemohl minout - 3:0.

Porto uzavřelo gólový účet deset minut po výměně stran. Po pasu nezastavitelného Evanilsona sice Delgado přehlavičkoval nabíhajícího Taremiho, jenomže hodně nešťastně zamířil do vlastní branky. Domácí si vytvářeli velké možnosti i nadále, avšak když těsně před koncem orazítkoval pravou tyč střídající Wenderson Galeno, tak se skóre již neměnilo.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, whoscored.com, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele