8. kolo
30.09.2022 22:15 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Porto jednoznačným vítězstvím vrátilo Bragu zpátky na zem

Šlágr 8. kola, které před úvodním hvizdem doprovázelo mnoho otazníků, jednoznačně ovládli hráči Porta, Bragu vyprovodili poměrěm 4:1. Domácí celek vedl po poločase 2:0, a i když hosté zápas v úvodu druhého dějství zdramatizovali, nakonec Porto přidalo další dvě branky.

Domácí měli před svými fanoušky po velmi nevydařeném týdnu před reprezentační pauzou co napravovat, ale Braga v úvodu utkání prokazovala svou kvalitu. První půlhodiny viděl vyprodaný stadión velmi vyrovnaný zápas, ale už ve 32. minutě obrana hostů poprvé propadla.

Pepê vyslal do úniku za obranu Taremiho, který si pokryl míč i před vyběhnuvším brankářem Matheusem a vrátil jej dozadu Eustaquiovi. Kanadsko-portugalský záložník z první neváhal poslat centr za vyběhnuté brankáře i obranu hostů na volného Evanilsona, který měl před prázdnou bránou jednoduchou práci.

Hosté se ani nestihli vzpamatovat z první inkasované branky a Matheus už lovil míč ze své sítě podruhé. Taremi s Pepêm si prohodili role a brazilský ofenzivní záložník svůj únik za obranu vyřešil elegantněji, neboť míč ještě přihrál před brankářem volnému Eustaquiovi, který si také pro změnu vyzkoušel, jaké to je zakončovat z jednoduché pozice - 2:0.

V nastaveném čase prvního poločasu se po rychlé akci Conceiçãa a Taremiho mohl v dobré pozici prosadit Bruno Costa, ale proti byl již připravený Matheus. Odmítl tak třetí inkasovaný gól Bragy, která v této sezóně podobnou situaci zažívala poprvé.

Bezprostředně po změně stran byli Arsenalistas lepším týmem na hřišti a poločasová přestávka jim rozhodně prospěla. V 53. minutě se o kontaktní gól pokusil muž nejpovolanější, Ricardo Horta, ale jeho dělovka ze střední vzdálenosti pouze rozezvučela břevno Costovy brány.

Hosté se dočkali o dvě minuty později díky zbrani, která proti obraně Porta funguje tuto sezónu velmi dobře - protiútoku. André Horta vyvezl míč z vlastní poloviny až k pokutovému území, kde jej na pravé straně přihrál nabíhajícímu Račićovi, který už Ruize přízemním centrem nenašel, protože si míč před ním do vlastní brány srazil kapitán Pepe.

Domácí tým však po několika špatných výsledcích nechtěl dopustit další fiasko a v 63. minutě šel opět do dvoubrankového vedení. Conceição na pravé straně předal míč Taremimu, který nasadil jesle Tormenovi a poslal míč před prázdnou bránu Pepêmu a brazilský záložník dobrý výkon stvrdil gólem.

Veškeré naděje Bragy týmu na zisk alespoň bodu zmizely v 84. minutě, kdy Matheus vyběhl mimo pokutové území proti osamocenému Taremimu, který se mu výborně vyhnul a došel si pro faul. Sudí Dias pochopitelně ukázal brazilskému brankáři červenou kartu.

Čisté konto nakonec neudržel ani jeho náhradník Tiago Sá. V poslední šesté minutě nastaveného času se k míči v šestnáctce prodral přes nedůraznou obranu Gabriel Veron a Sá jeho míč vyrazil pouze do volného prostoru před bránou, kde číhal Galeno, který gólem proti svému bývalému klubu podtrhl konečné skóre 4:1.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele