5. kolo
03.09.2022 21:30 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Mehdi Taremi (© AFP)

Porto díky dvěma gólům do šatny vyhrálo v Barcelos nad Gil Vicente

Fotbalisté FC Porto dali zapomenout na nepovedené minulé kolo s Rio Ave a v obměněné sestavě vyhráli na půdě účastníka předkol Konferenční ligy Gil Vicente 2:0. Oba góly vstřelili v závěrečné pětiminutovce prvního poločasu a nedopustili tak dramatický průběh utkání.

Solidně zaplněný stadión v Barcelos viděl první velkou příležitost už v 7. minutě, kdy mohl domácí fanoušky po přesné přihrávce Fujimota rozjásat Aouacheria. Francouzský křídelník ale trefil pouze dobře vyběhnutého brankáře Costu.

Hosté poprvé udeřili v 17. minutě, kdy Brazilec Pepê z nové pozice pravého obránce vyslal do úniku Toniho Martíneze. Ten se v dobré šanci přesně prosadil, ale gólové oslavy přerušil zvednutý praporek pomezního rozhodčího, který signalizoval ofsajd španělského útočníka.

O tři minuty později přešel Martínez do role nahrávajícího, když šajtlí z levé strany našel před prázdnou bránou Otávia. Zkušený záložník ale těžký míč ze vzduchu neusměrnil do odkrytého prostoru a vysoko přestřelil.

Martínez se chtěl odvděčit za ojedinělou šanci v základní sestavě a byl i u další nebezpečné šance. Po prostrčení od Taremiho pětadvacetiletý Španěl opět rozvlnil síť, ale opět nebyla jeho přesná trefa zapsána do oficiálního zápisu, protože bylo znovu porušeno ofsajdové pravidlo.

Porto ale bylo lepším týmem a zaslouženě nakonec šlo do regulérního vedení. Ve 41. minutě sklepl Eustáquio špatně odhlavičkovaný míč na hranici pokutového území přímo na nohu Taremiho, který přesnou střelou k tyči otevřel skóre zápasu.

V základní sestavě debutující Eustáquio se také chopil své příležitosti a už o tři minuty později byl u další gólové akce. Taremi mu prostrčil míč do pokutového území, kde kanadský záložník zachoval klid a přihrál ho ještě před prázdnou bránu Galenovi, který už měl jednoduchou práci.

Dva góly do šatny byly pro vývoj zápasu zcela stěžejní a druhý poločas už tolik fotbalové zábavy nenabídl. Hned minutu po změně stran sice mohl konečně dát regulérní gól Martínez, ale vylámal si zuby na brankáři Venturovi.

Gil Vicente si jedinou velkou šanci v druhé půli vypracovalo v 77. minutě. Na Veigův centr z pravé strany si ideálně naběhl Fran Navarro, ale tolik ideální už nebyla jeho střela hlavou, která mířila přímo do připraveného Costy. Domácímu Gil Vicente se tak nepovedlo zdramatizovat utkání a podlehlo FC Porto 0:2.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele