11. kolo
30.10.2022 21:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Iuri Medeiros (vlevo) slaví gól (© AFP)

Braga se s Gil Vicente trápila, po výhře 1:0 se ale nakonec vrátila na druhé místo

Bragu po návratu z Belrína čekal duel na půdě zachraňujícího se Gil Vicente a díky vítězné trefě zhruba v polovině druhého poločasu nakonec zvítězila nejtěsnějším poměrem 1:0. V Primeira Lize si tak připsala na konto své druhé vítězství v řadě a vrátila se na druhé místo s pětadvaceti body o dva body před třetí Porto a o šest bodů za vedoucí Benficu. Domácí naopak prohráli v lize již počtvrté za sebou a jsou až šestnáctí s devíti body.

Svěřenci trenéra Artura Jorgeho po neúspěšném čtvrtečním utkání Evropské ligy s Unionem (0:1) působili lehce unaveným dojmem a v roli favorita si mnoho vyložených možností nevypracovali, na trávníku i tak byli lepším výběrem. První šanci si vytvořili po necelých deseti odehraných minutách, kdy se před brankářem Kricjukem zjevil zcela osamocený Vítor Oliveira, ale byl před ním až příliš blízko a přízemní ranou ho nepropálil.

SC podruhé vážněji zahrozilo ve 27. minutě. K přímému volnému kopu z dobrých dvaadvaceti metrů se postavil pozdější hrdina Iuri Medeiros a Kricjuk měl tentokráte co dělat, aby jeho kroucenou střelu vyrazil do strany. V prvním poločase se už nic dalšího nestalo, mírný outsider poprvé z ničeho nic zahrozil pět minut po přestávce. Po odvráceném přízemním centru Rúbena Fernandese vystřelil z první z osmi metrů Murilo a gólman Matheus musel předvést vynikající reflexivní zákrok.

Ihned na to opět neměl na druhé straně potřebné štěstí Vítor Oliveira, který po krátkém sólu ani napodruhé nevyzrál tváří v tvář na připraveného Kricjuka. Krátce po odehrané hodině se hostující strážce vytáhl proti bombě ze střední vzdálenosti v podání Ricarda Horty, v 67. minutě však přeci jen inkasoval rozdílový gól.

Jako jediný se zapsal do střelecké listiny již zmiňovaný Medeiros, jenž se po zpětné nahrávce Vítora Oliveiry kličkou zbavil padajícího Henriqua Gomese a pak se zblízka trefil přímo k bližší konstrukci. Gil Vicente se ve zbývajícím průběhu snažilo s výsledkem něco udělat, avšak kromě nepřesné rány Pedra Tiby z nastaveného času se k ničemu nedostalo.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, abola.pt, soccerway.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Braga venku ještě neprohrála vypsaná jako favorit. Doma se jí to povedlo neskutečným zpusobem v 9. kole .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele