13. kolo
13.11.2022 19:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Vitor Oliveira (© AFP)

Braga ve vyhroceném závěru udržela výhru nad Portimonense

O velmi dramatickou podívanou se postarali fotbalisté Portimonense a Bragy ve vzájemném duelu, který nakonec ovládli hostující seveřané. Portimonense sice po prvním poločase vedlo, ale Braga dokázal vývoj utkání zvrátit. Ve dvanácté minutě nastavení pak možnost k vyrovnání z penalty zahodil Estrela.

Fotbalisté Bragy vzali v úvodní dvacetiminutovce defenzivu Portimonense na kolotoč. Hráčů v červených dresech bylo plné hřiště a na brankáře Nakamuru posílali jednu střelu za druhou. Velkou šanci Horty ve 13. minutě japonský vychytal, stejně úspěšný byl i proti nebezpečné Tormenově hlavičce a následné doražce Horty ve 20. minutě.

V závěru úvodního dějství začali být nebezpeční také domácí. Ve 40. minutě prvně Ribeiro spálil velkou šanci, když z malého vápna mířil pouze do břevna. O pár vteřin později už se ale černo-bílí radovali společně s většinou stadiónu. Zie Outtara si prvně nejvýše vyskočil na centr do pokutového území, ale proti jeho střele hlavou zasáhl brankář Matheus, Zie Outtara se ale dostal k odraženému míči a síť nakonec rozvlnil.

Braga mohla ještě do přestávky vyrovnat, ale Portimonense mělo v bráně skvěle chytajícího Nakamuru. Ten vyzrál na hlavičku Banzy, který byl po krásném Medeirosově pasu za obranu před brankářem zcela sám.

Druhý poločas byl ve svém začátku klidnější než ten první, a tak první zajímavá situace nastala až v 64. minutě. To totiž domácí Seck zahrál ve svém pokutovém území rukou a Braga kopala penaltu. K té se po minulém neúspěchu Horty postavil Medeiros a prudkou střelou k tyči nedal Nakamurovi šanci, i když vystihl směr střely.

Braga má ambice prohánět na čele ligy velkou trojku, a tak se její hráči aktivně hnali za dalším gólem. Toho se dočkali v 83. minutě, kdy byl Vitinha nejvýše u centru na zadní tyč a míč poslal na tu přední, kde Al Musrati přepálil zakončení, ale naštěstí pro něj Vitinha opět číhal na zadní tyči a doklepl kulatý nesmysl do prázdné brány.

Portimonense se ovšem tuto sezónu daří víc než v těch minulých a s prohrou před domácím publikem se nechtělo smířit. V šesté minutě nastaveného času Matos trefil hlavou v šestnáctce ruku Paula Oliveiry a sudí Martins po kontrole videa nařídil penaltu. Během analýzy penaltové situace velmi aktivně protestoval právě Oliveira a také druhý stoper Tormena, kteří si příliš zahrávali s trpělivostí Martinse, který oběma hráčům ukázal druhé žluté karty a vyloučil je. K penaltě se ve dvanácté minutě nastavení postavil Paulo Estrela a poslal míč pánu bohu do oken, čímž připravil Portimonense o cennou a nečekanou remízu.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele