4. kolo
28.08.2022 21:30 CET
3 : 1
(3:0)

Reportáž

Porto pohrdlo nabídnutým prvním místem a překvapivě prohrálo na půdě Rio Ave

Porto nezvládlo utkání 4. kola Ligy Portugal a prohrálo na půdě Rio Ave 1:3. Obhájci titulu na ligového nováčka v prvním poločase vůbec nestačili a dostali v něm všechny tři branky, skóre korigoval až v nastaveném čase střídající Martínez.

Těžký večer posledních mistrů symbolicky naznačila už první minuta utkání, kdy v rozehrávce namazal soupeři Mário a Ronaldovu střelu z hranice pokutového území musel krotit brankář Costa.

Ronaldovi šance nevyšla, a tak vyměnil roli střelce za roli asistujícího. Ve 22. minutě z prvního dotyku prodloužil Costinhovu přihrávku na Azize Yakubua a ghanský útočník se s nabídnutou šancí vypořádal mazácky a poslal domácí celek do vedení.

Porto v deštivém utkáním odpovědělo na vedoucí gól Rio Ave hned do pěti minut, kdy brankáře da Siqueiru překonal Evanilson. Ovšem radost hostujícímu celku překazil pomezní rozhodčí, který načapal brazilského útočníka v ofsajdu.

Aziz Yakubu byl v útoku při chuti a nezalekl se zvučné obrany soupeře. Ve 33. minutě velmi snadno přešel na pravé straně přes Uribeho a přizemním centrem našel na zadní tyči nehlídaného Amarala, který svým prvním gólem v portugalské lize navýšil vedení Rio Ave.

A Yakubu s Amaralem nechali hosty vypít kalich hořkosti úplně do dna. Ve 43. minutě Amaral vyhrál souboj s Máriem a přesným centrem zachytil náběh Yakubua, který přesnou hlavičkou navýšil skóre na 3:0.

Trenér mistrů Sérgio Conceição provedl v poločase tři změny, ale Rio Ave nenechalo nic náhodě postavilo před svým pokutovým územím stabilní obranný blok. Teprve v 60. minutě dostalo Porto šanci prostřednictvím pokutového kopu po ruce Costinhy v šestnáctce. Taremi ovšem trefil pouze břevno a s Portem to vypadalo špatně.

S blížícím se koncem dostávalo Porto domácí celek pod stále větší tlak, ale proti jakémukoliv zvratu utkání byl skvěle chytající da Siqueira. Ten nakonec velmi cenné čisté konto neudržel, když ve třetí minutě nastaveného času rozvlnil síť střelou hlavou Martínez. To bylo však od Porta vše a Rio Ave mohlo slavit nečekané vítězství 3:1.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele