16. kolo
14.01.2023 21:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Vitinha (© AFP)

Braga nejtěsnějším způsobem porazila Boavistu a udrží se na druhém místě

Fotbalisté Bragy pokračují v úspěšném tažení portugalskou ligou, když na domácím stadiónu porazili Boavistu těsně 1:0. V nepříliš atraktivní utkání rozhodl o výhře domácích přesnou trefou krátce po změně stran Vitinha.

Na domácích hráčích šla v úvodu zápasu poznat únava z náročného derby v poháru s Vitórií SC a úvodní poločas příliš atraktivní podívanou nenabídl. Dopředu se tlačili hlavně hosté z Porta a ve 33. minutě mohli jít do vedení. Na Onyemaechiho centr z levé strany na zadní tyč nejlépe naběhl Njie, ale v dobré pozici netrefil hlavou míč ideálně a ten těsně minul Matheusovu bránu.

Braga začala v ofenzivě vystrkovat růžky až v poslední desetiminutovce úvodního dějství. Velkou šanci měl v 37. minutě Vitinha, ale osamocen v pokutovém území se zatím jenom zastřeloval proti dobře zasahujícímu brankáři Bracalimu.

Stejně jako v pohárovém utkání i proti Boavistě se domácím lépe útočilo na bránu, která je blíže k jejich kotli. Z druhého poločasu uběhlo pouhých šest vteřin, když Onyemaechi trestuhodně zaváhal při rozehrávce a v podstatě namazal míč do stoprocentní šance Vitinhovi, který další příležitostí nepohrdl a poslal Bragu do vedení. Míče se po rozehrávce ve středu hřiště dotkli pouze tři hráči Boavisty, než skončil v jejich bráně.

Úvodní branka dodala unaveným nohám domácích hráčů klid. V 54. minutě vyzkoušel Bracaliho bdělost střelou ze střední vzdálenosti Ricardo Horta, brazilský brankář a kapitán Boavisty ovšem byl připraven. Připravení ale nebyli jeho spoluhráči v útoku, kteří nebyly schopní na domácí obranu vytvořit souvislejší tlak a bez většího odporu dokráčeli k porážce. Braga tak zvládla další náročný zápas ligového programu a i po 16. kole zůstane na cenném druhém místě.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Braga by mohla přidat 4. zářez za sebou doma. Peníze nesmrdí, krásně šustí a cinkají.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele