12. kolo
06.11.2022 19:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Rafael Martins (© twitter.com/B24PT)

Braga selhala doma s Casa Pia a propadla se na třetí místo

Fotbalisté Sportingu Braga nedokázali navázat na výhru z minulého kola a odevzdali na vlastním stadiónu všechny body Casa Pia. O výhře nováčka rozhodl jedinou trefou v zápase Rafael Martins. Alespoň bod mohl domácím zajistit kapitán Ricardo Horta, ale čtvrt hodiny před koncem základní hrací doby neproměnil pokutový kop.

Zápas začal pomalu a hlavně na domácím týmu šlo poznat, že má za sebou náročnou podzimní část sezóny v evropských pohárech. Přesto Casa Pia ve 22. minutě málem daroval Braze vedení. Neto hrubě pochybil při konstruktivní rozehrávce, kterou narušil Vitinha, ale nezakončil ideálně a trefil pouze připraveného brankáře Batistu.

Jedno z tradičních fotbalových pořekadel "nedáš, dostaneš" se potvrdilo hned o minutu později. Casa Pia pěknou kombinací přešel na soupeřovu polovinu, odkud z hloubi pole Lelo poslal dlouhý a přesný centr do pokutového území přesně na hlavu Rafaela Martinse, který zakončil ukázkově a nedal brankáři Matheusovi žádnou šanci.

V úplném závěru prvního poločasu mohl Martins přidat i druhou trefu, ale proti jeho prudké přízemní střele už dobře zasáhl Matheus. Ten už po změně stran moc práce neměl a sledoval své spoluhráče, jak se snaží srovnat těsný rozdíl.

Do šancí se dostával Vitinha, ale při zakončení štěstí neměl - neujala se jeho hlavička po standardní situaci a při samostatném úniku opět nevyzrál na Batistu. Předvedl se opět i na druhé straně Matheus, který zabránil jednoznačně gólové střele Pinta.

Největší šanci na vyrovnání měla Braga v 74. minutě. Po nepřehledném souboji v pokutovém území zůstal na zemi Iuri Medeiros a sudí Godinho nařídil pokutový kop. K tomu se postavil muž nejpovolanější, Ricardo Horta, ale Batista směr jeho střely vystihl a udržel šance nováčka na překvapivé vítězství.

K tomu navzdory stupňujícímu tlaku ze strany Bragy nakonec opravdu došlo, protože Batistu Hortu vychytal ve velké šanci ještě jednou. Casa Pia tak porazil Bragu na jejím hřišti a zůstává na 4. místě tabulky, v té má dvoubodovou ztrátu na třetí Arsenalistas.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele