9. kolo
09.10.2022 21:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Braga upadá do krize, nyní i přes jasnou převahu senzačně prohrála s Chavesem

Hráči Bragy hráli až do konce září naprosto famózně, ovšem pak vysoko prohráli v Portu (1:4), následně nezvládli domácí duel v Evropské lize s belgickým Saint-Gilles (1:2) a nyní navíc naprosto vyhořeli proti podceňovanému klubu GD Chaves. Jedinou branku nedělního utkání inkasovali už ve 2. minutě a pak ani přes třicet střeleckých pokusů gól nedali. Hosté naopak skórovali z jediné střely mezi tři tyče a domů si tedy vezou šokující výhru 1:0.

Domácí prohráli v Primeira Lize podruhé za sebou a patří jim třetí příčka, v tuto chvíli zaostávají za vedoucí Benficou již o šest bodů. Naopak hosté přerušili šňůru čtyř ligových utkání bez výhry a v této sezóně si venku vyšlápli už na druhého superfavorita, protože koncem srpna zvítězili 2:0 v Lisabonu nad Sportingem, v portugalské nejvyšší soutěži jim momentálně patří solidní desátá pozice s dvanácti body.

Svěřenci trenéra Vítora Campelose zaskočili Bragu parádním nástupem a ani ne 120 sekund od úvodního hvizdu nečekaně rozhodli o svém úspěchu. Sedmadvacetiletý španělský útočník Héctor Hernández si seběhl do brankového území protivníka na zpětnou nahrávku Joãa Teixeiry a z bezprostřední blízkosti chladnokrevně zamířil do protějšího spodního růžku. Chaves poté spoléhal na rychlé brejky a hned ten první z 11. minuty skončil v síti.

Na levé křídlo obdržel balón Abass, chytrou kličkou se zbavil bránících soupeřů a po zemi se trefil k pravé tyči. Jenomže při finální přihrávce si nepohlídal ofsajdovou linii a jeho trefa proto neplatila. Braga pak zatlačila protivníka na jeho vlastní polovinu a téměř ho z ní nepouštěla, ale až do závěrečného hvizdu pálila jednu šanci za druhou. Ve 27. minutě dokonce orazítkovala brankovou konstrukci, a i kvůli několika famózním zákrokům gólmana Paula Vítora tedy nakonec neskórovala.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele