5. kolo
03.09.2022 16:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Tormena v nastaveném čase vystřelil Braze výhru v Dérbi do Minho

Opatrný zápas nabídlo velké severské derby mezi Bragou a Vitórií Guimarães. Dlouho spělo slavné Dérbi do Minho k nudné bezbrankové remíze, ale nakonec výhru domácím přisoudil v osmé minutě nastavení nečekaný střelec Tormena.

Slunečné sobotní odpoledne přivedlo na Estádio Municipal de Braga početné množství fanoušků obou táborů. Ti domácí si na úvod utkání připravili velkou choreografii přes celou tribunu, ale k velkým výkonům to v prvních minutách nevedlo. Pouze ve 3. minutě pálil z nebezpečné pozice z volného přímého kopu Medeiros, ale zeď dráhu míče vychýlila těsně vedle Varelovy brány.

Domácí měli opticky více ze hry, zatímco hostující celek zdobila hlavně fyzická hra a rychlé protiútoky. Jeden takový málem skončil gólem v 11. minutě, kdy si Anderson udělal tělem místo v pokutovém území a nebezpečně zakončil, ale domácí brankář Matheus podržel svůj tým.

Rozjásat početný kotel hostujícího týmu mohl po krásném Ferreirově pasu za obranu Nélson Luz. Angolský reprezentant ale tváří v tvář rychle vyběhnuvšímu Matheusovi selhal a míč poslal vedle brány.

Po změně stran přetrvával obraz hry z prvního poločasu. Braga nedokázala uspat pohotovou obranu Vitórie a z ojedinělých akcí byli spíše nebezpečnější hosté. Velkou šanci ke vstřelení gólu dostali domácí v 57. minutě, kdy po faulu Amara na Fabiana zahrávali pokutový kop. Domácí kapitán Ricardo Horta ale nečekaně vůbec netrefil bránu a pokračovalo se za nerozhodného stavu.

Arsenalistas stupňovali tlak na stále unavenější hráče Vitórie, kteří strávili víc času běháním bez míče, ale gólovou šanci si dlouho nedokázali vypracovat. Až v osmé minutě nastaveného času nezachytila obrana Tormenův náběh na Hortův centr z přímého kopu a šestadvacetiletý brazilský stoper svým prvním ligovým gólem v dresu Bragy rozhodl derby. Braga porazila pozdním gólem Vitórii Guimarães 1:0 a jde na druhé místo tabulky s dvoubodovou ztrátou za vedoucí Benficou.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Cítím, že s náma Braga vyšplouchne až v 7. kole. Na dvojku bude hodnotnější kurz .

Reagovat
smazaný uživatel

Díky pane Tormena.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele