10. kolo
22.10.2022 21:30 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Paulinho (© AFP)

Sporting otočil vývoj s Casa Piou a nakonec zvítězil 3:1

Sporting zvládl i svůj třetí ligový zápas za sebou, i když s nováčkem letošního ročníku o poločasové přestávce prohrával. Nicméně během úvodních dvaceti minut druhého poločasu skóroval hned třikrát a nakonec dokráčel k výhře 3:1. V tabulce Primeira Ligy se proto posunul na čtvrtou pozici s devatenácti body a za vedoucím městským rivalem Benficou stále zaostává o devět bodů.

CP tímto úspěchem v malém lisabonském derby alespoň částečně napravilo vyřazení z 3. kola národního poháru na půdě amatérského týmu Varzim SC (1:0) a dobře se naladilo na důležitou středeční bitvu Ligy mistrů v Londýně proti anglickému Tottenhamu. Hosté naopak prohráli podruhé za sebou a upadají do mírné krizi, v tuto chvíli jsou však na parádním pátém místě se sedmnácti body a jako nováček musí být nadmíru spokojeni.

Jasný favorit začal hodně zostra a do vedení se mohl dostat již po necelých sedmi minutách hry, kdy po zpětné přihrávce vystřelil Pedro Gonçalves a brankář Batista měl co dělat, aby balón s vypětím všech sil odvrátil do zámezí. Přesně po odehrané čtvrthodině zahrozil Clayton, jenž se po vynikající kolmici do běhu kličkou zbavil bránícího protihráče, avšak skákavou střelou jen orazítkoval přední konstrukci.

V následujícím průběhu si Batista připsal na konto dva skvělé zákroky proti přízemním střelám, Casa Pia z ničeho nic prorazila ve 43. minutě. Do vedení ji dostal třiadvacetiletý brazilský forvard Clayton, který po parádní finální nahrávce Godwina zakončil svůj samostatný únik přesnou střelou z hranice šestnáctky přímo k pravé tyči. Domácí po změně stran přidali a vytvářeli si jednou gólovou možnost za druhou.

Nejprve mohli srovnat po sedmi odehraných minutách druhé půle, kdy Trincão svým přízemním obstřelem z deseti metrů trefil protější tyč. Nicméně za dalších pět minut už přeci jen vyrovnal Paulinho, neboť se po kroucené ráně Pedra Porra a zákroku Batisty dostal k ukázkové "rybičce" a hlavou nekompromisně zavěsil pod břevno.

Neuběhly ani další dvě minuty a Sporting dokonce otočil vývoj. Do vedení ho dostal Nuno Santos, když zužitkoval skvělého pasu Porra z pravého křídla a ze čtrnácti metrů uklidil míč do bližšího spodního růžku. O osudu tohoto střetnutí bylo definitivně rozhodnuto v 65. minutě. Střídající Eteki stáhl k zemi ve vlastní šestnáctce unikajícího Edwardse a nařízený pokutový kop proměnil Pedro Gonçalves nechytatelným přízemním projektilem k pravé tyči.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, soccerway.com, abola.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele