17. kolo
20.01.2023 22:15 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Pedro Porro (© AFP)

Porro proměněnou penaltou v nastaveném čase zachránil Sportingu vítězství nad Vizelou

Sporting potvrdil roli favorita a na vlastním stadiónu porazil loňského nováčka Vizelu 2:1. Domácí šli po necelé hodině hry do vedení, ale hostující celek dokázal vyrovnat a Sportingu tak trn z paty musel vytáhnout Pedro Porro, který při absenci tradičních exekutorů proměnil v nastaveném čase penaltu.

Utkání bylo většinu času snahou Sportingu o vstřelení gólu, přičemž k celozápasovému trápení vůbec nemuselo dojít. Už v 5. minutě se po Coatesově nákopu hnal sám na bránu Paulinho, ale trefil jen obličej připraveného brankáře Buntiće. Na druhé straně podobnou příležitost nevyužil zase Osmajić.

V prvním poločase byl Sporting aktivnějším týmem, ale další výraznější šanci si hlavně kvůli nerozhodnosti ve finální fázi, nedokázal vypracovat. Většina střel jeho hráčů byla zblokována nebo Buntiće výrazněji neohrozila.

Podobné to bylo také po změně stran, kdy se Sporting před bránou poctivě bránících hráčů Vizely spíše trápil. Teprve v 59. minutě se na levém křídle uvolnil Arthur Gomes, jehož přízemní centr proletěl pokutovým územím k Porrovi, který míč vrátil před bránu volnému Potemu a ten se v jasné šanci nemýlil.

O pár minut později mohlo být o vítězi hotovo, když se opět do stoprocentní šance probojoval Paulinho. Ani tentokrát však jeho snaha neskončila vytouženým gólem, protože nastřelil v jasné gólovce tyč.

Neproměněné tutovky musely zkušeného třicetiletého útočníka mrzet ještě víc v 75. minutě. Na levém křídle Vizely zůstal osamocen bek Matheus Pereira, který přesným centrem našel hlavu Mendéze, na kterého defenziva Sportingu nedokázala zareagovat, a tak americký útočník srovnal skóre utkání.

Nebýt časového omezení u hry fotbalu, zdálo by se trápení Sportingu před bránou Vizely po vyrovnávacím gólů nekonečné. Zápas spějící k remíze ale zvrátil Igor Julião, který při snaze odehrát centrovaný míč kopl Paulinha do hlavy a sudí Costa nařídil penaltu. K té se při absenci několika tradičních exekutorů postavil Pedro Porro a míč poslal přesně k tyči. Sporting tak v dramatickém zápase porazil Vizelu a nepropadne se ještě hlouběji za první tři týmy.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele