8. kolo
30.09.2022 20:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Pedro Gonçalves (© AFP)

Sporting si po reprezentační pauze hladce poradil s Gil Vicente

Lisabonský Sporting se vrátil do ligových bojů v lepší formě, než ve které je před reprezentační přestávkou opustil a porazil na svém stadiónu Gil Vicente 3:1. O dva góly se v první půli postarali Morita s Potem. V druhém poločase na ně navázal Rochinha a skóre za hosty jen korigoval Fran.

Sporting byl v úvodní fázi zápasu aktivnější a lepší než jeho soupeř. Poprvé rozvlnil síť za brankářem Venturou už v 11. minutě navrátilec v základní sestavě Paulinho, ale gólovou radost mu překazil zvednutý praporek pomezního rozhodčího.

Domácí se nakonec dočkali už o pět minut později. Pote našel dlouhým centrem do pokutového území Nuna Santose, kterému se zakončení nepodařilo, ale naštěstí pro něj čekal na zadní tyči Morita, který trefil prázdnou bránu. Japonský reprezentant vstřelil první gól od svého letního příchodu do Sportingu.

Morita byl ve 22. minutě strůjcem další gólové akce. Sedmadvacetiletý záložník vybojoval dlouhý nákop za obranu a patičkou vyslal do pokutového území Poteho, který si kličkou poradil s Ferrugemem a nekompromisně zakončil na zadní tyč.

Patnáct minut po změně stran o sobě dali v útoku poprvé vědět i hosté. Boselli elegantním obloukem za obranu našel přesně nabíhajícího Murila, který ovšem nevyzrál na domácího brankáře Adána. Vzápětí na druhé straně rozvlnil síť velké hrubce Ferrugema Trincão, ale nepohlídal si ofsajdové postavení a jeho gól nebyl uznán.

V 69. minutě po rohovém kopu opět zahrozil Gil Vicente. Míč na přední tyč výborně prodloužil Marín do malého vápna, kde už čekal kanonýr Fran, ale v těžké pozici narazil připraveného Adána.

V 81. minutě po slabším úseku hry domácí nečekaně udeřili. Esgaio poslal z poloviny hřiště dlouhou přihrávku do běhu Rochinhovi, který si pohrál s nešťastníkem Ferrugemem a poslal míč přesně k tyči a tím i Sporting do vedení 3:0.

Hosté v druhém poločase více připomínali Gil Vicente z minulé sezóny a tlačili se alespoň za čestným gólem. Boselliho technická střela z hranice pokutového území ale pouze orazítkovala břevno.

Uruguayský fotbalista se tak opět přesunul do pozice tvůrce hry. V poslední třetí minutě nastaveného času našel dlouhým centrem Santanu, který míč hlavou prodloužil k Franovi a nejnebezpečnější střelec hostů si v dobré pozici poradil mazácky a zkorigoval skóre na finální 3:1.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele