18. kolo
01.02.2023 22:15 CET
5 : 0
(1:0)

Reportáž

Pedro Gonçalves (© AFP)

Sporting podruhé v sezóně nadělil Braze pět gólů

Hodně rychle hodili fotbalisté Sportingu za hlavu finálovou porážku v Ligovém pohárů a v lize překvapivě přejeli silnou Bragu 5:0. Podobnou nadílku věnovali tomuto soupeři už podruhé v sezóně. Zatímco poprvé všechny góly padly v prvním poločase, tentokrát si Sporting nechal hlavní show na druhé dějství.

Show sice začala až v druhém poločase, ale s úvodním a vlastně vítězným gólem Sporting moc dlouho nečekal. Už v 9. minutě našel centr z rohového kopu St. Justeho hlavu, který míč poslal do skrumáže, kde se nejlépe zorientoval Morita a z blízkosti překonal brankáře Matheuse.

Sporting před utkáním rozhodně nebyl takovým favoritem, jak to ve vzájemných zápasech obou týmů bývá běžné, ale od úvodního hvizdu byl jednoznačně dominantnějším celkem na hřišti. Velkou premiéru v základní sestavě zažíval na hrotu útoku teprve osmnáctiletý Chermiti, který nahradil disciplinárně potrestaného Paulinha. Pravě Chermiti mohl po Edwardsově centru z pravého křídla hlavou navýšit vedení, ale vychytal ho Matheus.

V obraně Bragy byly zejména po standardních situacích velké zmatky. Ve 26. minutě Sporting málem využil dalšího rohového kopu, kdy se v závěru akce dostal k hlavičce do odkryté brány dostal Gonçalves, ale cestě míče do brány zabránil zákrokem na poslední chvíli stoper Tormena.

Z druhého poločasu uběhlo pouze 30 vteřin a Sporting už se mohl radovat z druhého gólu v zápase. Zmatenou rozehrávku Al Musratiho s Matheusem zachytil Chermitit, který patičkou našel zcela volného Moritu a ten opět skóroval.

Jakékoliv naděje Bragy na zvrat v utkání a opakování vítězství z Alvalade v loňské sezóně zmizely ve 49. minutě, kdy uviděl hostující stoper Niakaté druhou žlutou kartu a musel opustit hřiště. Už tak tápající obrana Bragy tak dostala další zásah.

Sporting kontroloval hru, šetřil síly a trpělivě čekal na skuliny v obraně. Další se mu ukázala v 61. minutě. Gonçalves vyslal z vlastní poloviny do úniku Edwardse, který si míč zatáhl až k pokutovému území, hodil si ho na levačku a nechytatelnou střelou přidal třetí gól svého týmu.

Jedinou větší šanci hostů v utkání měl v závěrečné desetiminutovce Ruíz, který se pokusil napodobit Edwardse, ale jeho střela neměla dostatečnou razanci a Adán jí vychytal. Jak se střílí levačkou tak španělskému útočníkovi ukázal na druhé straně Matheus Reis. Sportingu se podařilo rozehrát roh na krátko, přičemž na konci akce byl právě stoper Reis, který míč poslal do horního rohu brány za záda bezmocného Matheuse - 4:0.

Hráči Sportingu v závěru zápasu cítili šanci dát Braze podruhé v sezóně pět gólů a v poslední minutě nastavení se dočkali. Goméz zfauloval v pokutovém území Fatawua a byla nařízená penalta. K té se postavil Gonçalves a přesnou trefou naposledy upravil skóre na konečných 5:0.

Sporting i přes vítězství zůstává až na 4. místě ligové tabulky. Svou ztrátu na Bragu stáhl na rozdíl pěti bodů. Braga v lize ztratila poprvé od začátku listopadu a propadla se na třetí místo za Porto.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele