8. kolo
01.10.2022 21:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Benfica nepřekonala odolnou obranu Vitórie a poprvé v sezóně ztratila

Několikrát už měla namále, ale až 8. kolo letošního ročníku Ligy Portugal bylo pro Benficu ztrátové. Na horké půdě Vitórie Guimarães nedokázala prolomit kompaktní obranný blok domácích a po bezbrankové remíze odjíždí ze severu Portugalska pouze s jedním bodem.

Domácí se na svého soupeře dobře připravili a hned úvodní minuty naznačily, že obraz hry bude vyrovnaný. Solidně zaplněný stadión poprvé napnul ve 4. minutě domácí Jota, ale jeho zakončení z protiútoku prosvištělo těsně vedle tyče Vlachodimosovy brány.

Vitória byla v prvním poločase aktivnějším týmem, ale její akce končily většinou nevydařeným finálním řešení. V dobré pozici hlavičkoval ve 21. minutě po Bambově centru Jota, ale jeho málo razantní zakončení mířilo přímo do rukavic řeckého brankáře Vlachodimose.

Benfica po změně stran zabrala a v první desetiminutovce druhého dějství lítal do pokutového územím jejího bývalého brankáře Bruna Varely jeden centr za druhým. Domácí obrana však byla nebývale zodpovědná a nepouštěla střelce ligového lídra do šanci.

Tento trend vytrval až do závěrečného hvizdu. Benfica v druhém poločase napodobila výkon svého soupeře z první půle a ze své převahy nedokázala vytěžit ani výraznější brankovou příležitost. Nedělní šlágr tak ovládly obrany, které s pocitem dobře odvedené práce dotáhly své týmy k bezbrankové remíze.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele