19. kolo
20.01.2008 20:30 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Inter Milán - FC Parma 3:2

Inter podle očekávání porazil Parmu a před římským AS si udržel sedmibodový náskok, nešlo však o tak jednoznačné utkání, jak se očekávalo. Ještě tři minuty před koncem Nerazzurri dokonce čelili první porážce v letošní sezoně.

Parma začala dobře, v úvodu zkoušel štěstí z dálky Morrone a po Castelliniho centru se marně natahoval Reginaldo. Inter se po ospalém rozjezdu připomněl až ve 28. minutě zásluhou Ibrahimoviče, o dvě minuty později pak šel do vedení. Hostující obrana nedokázala uklidit míč do bezpečí po rohovém kopu a Cambiasso otevřel skóre - 0:1.

Hosty branka nezaskočila, snažili se vyrovnat a to se jim podařilo již po deseti minutách. Cigarini, který nesl vinu na inkasovaném gólu, převzal míč od Reginalda a přesnou ranou překonal Julia Cesara - 1:1.

Ve druhé půli poslal trenér Roberto Mancini na hřiště Julia Cruze a ten hned několikrát řádně zaměstnal parmskou obranu. V 58. minutě musel jeho velkou šanci nadvakrát likvidovat Bucci, o chvíli později pak po přihrávce argentinského útočníka pálil nad Cesar. Na druhé straně Pisanu řádně protáhl Julia Cesara, Fernando Couto poté rozezvučel tyč. Parma sahala po vedení a v 69. minutě se ho také podruhé v zápase ujala. To sek trestnému kopu postavil Gasbarroni a nádhernou střelou přes zeď poslal míč přesně do horního rohu - 1:2.

Inter byl něco málo před dvacet minut od první porážky v letošní sezoně a nejprve ho hodně mrzelo, když Cambiassovi správně nebyl uznán gól kvůli ofsajdu. Utkání přineslo dramatickou koncovku a velkou radost Nerazzurri. V 87. minutě zastatil střelu Ibrahimoviče rukou Fernando Couto, dostal červenou kartu a kopala se penalta. K té se postavil Ibrahimovič a s klidem sobě vlastním vyrovnal na 2:2.

Parma tři minuty před koncem přišla o vítězství, v samém závěru jí pak mezi prsty utekl i bod za remízu. Postaral se o to znovu Ibrahimovič, když potrestal laxní přístup obránců.

Autor: Tomáš Pavlík / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Inter drtí vše co mu přijde do cesty ! FC Parma mi je sympatická, ale musím uznat, že v tomto utkání má pramalou šanci. Stačí se jen podívat na její venkovní bilanci a je to jasné. Tip 3:0.

Reagovat
Antijuve

3:0 pro Inter u tohohle zápasu není co řešit.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nakonec to Interisti měli nahnuté, Parama zlobila. Určitě podala sympatický výkon, škoda ČK pro portugalského veterána Couta.

Reagovat
Antijuve

Červená neměla být, ale penaltu bych pískl, vzhledem k tomu, že hrál rukou.Jinak si Parma prohrát nezasloužila.Bylo vidět, že jsou hráči Interu nějací unavení.

Reagovat
smazaný uživatel

Cervena musela byt kdyz chytal rukou, ale jinak s tebou souhlasim...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele