4. kolo
24.09.2008 20:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Janov CFC - AS Řím 3:1

Velmi zajímavé utkání bylo k vidění v Janově. Domácí FC si letos drží na svém stánku neporazitelnost. Tentokráte si "grifové" vyšlápli na AS Řím. Dvakrát se trefila letní posila Diego Milito, Panuccimu byl nesprávně neuznán gól a De Rossi viděl červenou kartu.

Úplně první šanci utkání měl Říman Mirko Vučinič, ale jeho střela se mezi tři tyče nevešla. Naopak domácí byli ve čtvrté minutě o něco úspěšnější. John Arne Riise zaváhal v obranné fázi, načež se balónu chopil Andrea Gasbarroni a okamžitě vyslal vpřed Giuseppe Scculiho. Útočník Janova následně potrestal Riiseho chybu, když zkušeně přehodil Doniho. Po první vstřelené brance se hra trochu uklidnila. Další šance přišly až kolem 20. minuty, kdy se zastřelovali De Rossi s Taddeiem.

Giallorossi začali tlačit a o několik minut později tlak vyvrcholil ve vyrovnávací branku. Cicinhův centr přistál přesně na hlavu mistra světa Daniele De Rossiho. Hlavičku však ještě dokázal brankář Rubinho vyrazit, ale na následnou dorážku téhož hráče již neměl. O chvíli později se dostali ke slovu opět hosté. Simone Loria, bývalý obránce Sieny, však skvělým zákrokem zastavil Sculliho, který by se již řítil sám na brankáře hostí.

Druhý poločas začal podobně jako ten první – kiksem Riiseho. Tentokráte však jeho trestuhodné nepohlídání si Sculiho skončilo dobře pro Řím. Střelec první branky totiž nedokázal dát příliš razantní hlavičku po centru Modesta a Doni měl tedy usnadněnou práci. Toto by se dalo považovat za varování pro Řím, neboť o několik málo minut později se domácí opět ujali vedení. Volný přímý kop z domácí poloviny byl odvrácen, ovšem míč se k římské obraně vrátil jako bumerang a v tu chvíli selhala ofsajdová past. Diego Milito se tak ocitl sám před brankářem a s instinktem zabijáka pohodlně skóroval.

Nicméně Giallorossi se nevzdávali a dokázali srovnat. Regulérní branka však nebyla uznána pro údajnou ofsajdovou pozici. Střelce branky Christiana Panucciho přitom držel ve hře Matteo Ferrari, bývalý stoper AS Řím. Pomezní se nechal zmást a situaci absolutně nezvládl. Římané se zlobili na rozhodčího za několik minut znovu, tentokráte však bezdůvodně. Daniele De Rossi si ze zadu vyšlápl na Gasbarroniho a sudí Brighi nemohl jinak, než mu udělit druhou žlutou kartu.

Hosté šli tedy do poslední fáze utkání v deseti mužích na hřišti. Janovští dokázali početní výhody využít a dvě minuty před koncem navýšili skóre na 3:1. Diego Milito dokázal využít lehkého zaváhání Simoneho Lorii, dosáhl na přízemní centr Palladina a rozvlnil síť za Doniho zády.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

as vyhraje 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

zadbe x ...................2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele