26. kolo
28.02.2009 18:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

SS Lazio - Bologna FC 2:0

Římské Lazio před domácím publikem porazilo Boloňu 2:0 a v tabulce se prozatím posunulo na sedmou příčku. Obě branky vstřelil Mauro Zarate, tu první z přímého kopu, tu druhou po pěkné spolupráci s Tomassem Rocchim.

Lazio v minulém kole přerušilo nepříznivou sérii zápasů bez výhry, když vyhrálo nad Lecce a nyní chtělo tuto výhru potvrdit. Biancocelesti začali i aktivněji než jejich soupeř. První šanci si vypracoval Pasquale Foggia, jeho akci musel utnout brankář Antonioli. Diváky pak pobavilo sólo, které předvedl Goran Panděv, branku z toho ale nevstřelil. Problémy hostující obraně dělalo trio Foggia - Panděv - Zarate, po jedné z jejich akcí se musel činit Antonioli. Diváci se na Olympijském stadionu v Římě dočkali první branky ve 36. minutě. Domácí zahrávali volný přímý kop, ke kterému se postavil Mauro Zarate a krásnou střelou poslal domácí celek do vedení - 1:0.

Ve druhém poločase si první šanci vytvořilo opět Lazio, Pasquale Foggia se krásně uvolnil, ale ve vyložené šanci mu byl odmáván ofsajd. Až do 70.minuty byli domácí aktivnější, jenomže branku vstřelit nedokázali. Dvacet minut před koncem hostující Boloňa Římany zatlačila. Lazio ovšem bránilo velmi svědomitě, důkazem byl obětavý odkop Brocchiho. Boloňa nedokázala z tlaku vytěžit výraznější šanci, a tak udeřilo opět Lazio, respektive Mauro Zarate. Argentinský útočník si v běhu narazil s Rocchim, a pak pohodlně uklidil míč do sítě - 2:0. O zápase už bylo rozhodnuto, přesto mohli domácí svůj náskok zvýraznit. Dvakrát zkoušel štěstí Rocchi, ovšem ani jednou neuspěl. Biancocelesti vyhráli zcela zaslouženě 2:0.

Autor: Ondřej Linhart / channel4.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele