13. kolo
23.11.2008 20:30 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Turín FC - AC Milán 2:2

AC Milán se bodově nedotáhl na vedoucí Inter Milán a díky remíze 2:2 na půdě turínského FC zůstal druhý, se tříbodovou ztrátou na nejvyšší příčku. V utkání bylo k vidění několik zvratů. Turín vedl, ale pak musel dotahovat. Střelecky se prosadili Stellone, Pato a Ronaldinho. Konečné slovo měl Rosina, jenž z pokutového kopu stanovil remízu 2:2.

V úvodu tempo utkání diktoval hostující Milán, ale první brankovou šanci si vytvořili domácí. Dzemailiho střela za běhu skončila nad a na druhé straně pronikajícího Pata na poslední chvíli zastavil obránce Cesare Natali. Hostující fanoušky šokoval ve 25. minutě Roberto Stellone, který se hlavou trefil přesně k tyči Abbiatiho branky, brankář milánského AC byl bez šance - 1:0. Jenomže hosté jakoby po úvodní inkasované brance ožili a výrazně přidali na tempu, za což přišla odměna v podobě vyrovnávací branky. Za čtyři minuty totiž srovnal po pěkné kombinaci Pato, jenž střelou pod břevno nedal Serenimu šanci - 1:1. Hned na to mohl přidat druhý gól Seedorf, nizozemský záložník se individuálně uvolnil po pravé straně a jeho ránu musel Sereni vyrazit. To AC Milán nemuselo tolik mrzet, protože ve 34. minutě dokonale otočil skóre utkání Ronaldinho. Ten se postavil k přímému kopu a nádhernou střelou zajistil Milánu vedení 2:1. Hrál se velice atraktivní fotbal a turínští se rozhodně nevzdávali, ve 38. minutě mohl znovu rozveselit domácí fanoušky, Stellone ale hlavičkoval těsně vedle. Velmi zajímavý první poločas skončil vedením Milána 2:1.

Jenomže ve druhé půli se nechalo milánské AC zatlačit. V 50. minutě mířil těsně vedle Rosina a o chvíli později se málem dostal k zakončení aktivní Stellone, jenže nevyužil nedorozumění stoperů Milána. Domácí fanoušci museli být se začátkem druhého poločasu spokojeni, jelikož Turín svého slavného soupeře zamknul na jeho polovině. Další velkou příležitost měl Rolandu Bianchi, ten převzal příhrávku od Dzemailiho a vystřelil, Abbiati pouze před sebe vyrazil a před dorážejícím Stellonem obrana rossoneri zasáhla. V 66. minutě se ozval i Milán, ale Pato po dobré kombinaci s Kaká a Ronaldinhem ztroskotal. V 77. minutě přišel klíčový okamžik druhého poločasu a nejspíše i celého utkání, v pokutovém území zahrál rukou stoper Kaladze a rozhodčí nařídil pokutový kop. Ten bez problému proměnil Rosina a turínští zaslouženě vyrovnali na 2:2. Milán byl zaskočen a i nadále se tlačili dopředu domácí. Nakonec však mohl AC Milán definitivně strhnout všechny tři body na svou stranu. V nastaveném čase byl v pokutovém území Turína přidržen Kaká a měla se kopat penalta, brazilská hvězda však překvapivě dostala žlutou kartu za simulování. Nicméně opakovaný záběr ukázal, že k menšímu kontaktu tam rozhodně došlo. Milán si s Turínem rozdělil body za remízu 2:2.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

5:2pro acm

Reagovat
smazaný uživatel

Diváci: 23,000

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele