5. kolo
23.09.2009 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

ACF Fiorentina - UC Sampdoria 2:0

Sampdoria našla svého prvního letošní přemožitele a opustila první místo Serie A. V pátém kole janovský celek nestačil ve Florencii na Stadio Artemio Franchi na Violu a prohrál hladce 2:0.

První vážnější příležitost měl na svědomí Alberto Gilardino, kterého vyslal Stevan Jovetič, ale domácí útočník se střelou nenaložil příliš dobře. Ve 25. minutě však již vše vzal na sebe sám Jovetič, potvrdil dobrou formu a otevřel skóre. Marchionni poslal do vápna přesný pas, který mladý útočník stoprocentně zužitkoval.

Ve 29. minutě se Fialky dožadovaly penalty, když podle jejich názoru Stankevičius fauloval Jovetiče, ale píšťalka sudího Morgantiho zůstala němá. Krátce nato Sampdoria málem vyrovnala, ale Mannini svůj slalom domácí defenzívou nezakončil podle představ. Proti další šanci hostů už však musel zakročit gólman Sebastian Frey, jehož do akce vyslal Pazziniho volej. Další šanci Violy měl aktivní Jovetič, ale na dlouhý míč úplně nedosáhl a nakonec trefil boční síť.

Po přestávce Fiorentina ještě zesílila své útočné snažení a Luca Castellazzi musel předvést dva vynikající zákroky. Nejprve vychytal Vargase a vzápětí Marchionniho. Zaslouženého dvoubrankového vedení se nakonec domácí dočkali v 66. minutě. Svůj 110. gól v Serii A si připsal Alberto Gilardino poté, co mu na hlavičku posadil míč Vargas. Střídající Santana ještě v závěru zahodil šanci na zvýšení na 3:0, podobně skončil i na druhé straně Pazzini, takže si Fialky připsaly zasloužené tři body.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-0

Reagovat
smazaný uživatel

skvele, skvele forza viola...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele