14. kolo
28.11.2010 12:30 CET
5 : 2
(3:2)

Reportáž

Inter Milán - Parma FC 5:2

Úžasné představení připravili všem na San Siru přítomným divákům hráči Interu a Parmy. Byly to doslova gólové hody při nedělním odpoledni a tifosi si přišli i na výtečný fotbal. Sečteno podtrženo, Inter rozstřílel Parmu 5:2, nicméně výsledek je možná trochu nespravedlivý, protože hosté rozhodně nehráli špatně. Vždyť je dvakrát zastavila branková konstrukce.

O tom, že Parma nehrála druhé housle, svědčí už samotný úvod utkání, kdy Crespo překvapil Nerazzurri rychlým gólem. Ve čtvrté minutě z pravé strany nacentroval Angelo a Crespo se z voleje trefil do sítě svého bývalého zaměstnavatele. To byla pro Inter hodně těžká rána, protože svěřenci Rafaela Beníteze potřebovali nutně vyhrát.

Obhájce Scudetta na úvodní úder soupeře odpověděl ve velkém stylu a během pěti minut stav dokonale otočil, ne však na 2:1, v rozmezí 17. a 22. minuty dokázal vstřelit góly tři. Vše začalo Stankovičovou ránou zpoza šestnáctky, kterou výrazně tečoval Lucarelli a Mirante jen sledoval, jak míč zapadl k jeho levé tyči. Neuběhla ani minuta a Stankovič se radoval podruhé. Biabiany mu poslal míč proti noze a srbský záložník opět pomocí teče, tentokrát od Antonelliho, zavěsil. Ve 22. minutě vše dokonal Esteban Cambiasso, k němuž se po Sneijderově rohu dostal míč od Lúcia a argentinský reprezentant už na zadní tyči jen doklepával.

Parma to ale nevzdala a deset minut před koncem prvního poločasu snížila. Byl to opět Crespo, který byl nejaktivnějším z hostí a před přestávkou vykřesal parmskou naději. Tři minuty nato mohl Crespo dokonce vyrovnat a dokonat hattrick, jenže po Angelově centru byl proti jeho hlavičce Castellazzi.

Druhá pětačtyřicetiminutovka měla stejné tempo jako ta první, a tak se bylo v Miláně na co dívat i nadále. Hned na začátku kopal standardku Sneijder a Cambiasso zakončoval vedle. Vzápětí se na druhé straně řítil na Castellazziho Crespo, ale ani tentokrát Argentinec třetí gól nedal. Hra se zas okamžitě přesunula před branku Miranteho, kterého vystrašil z dálky Stankovič. Jeho nepříjemný pokus jen těsně minul prostor mezi třemi tyčemi.

To vše se stalo v rozmezí prvních třech minut. V 51. minutě byla Parma gólu zdaleka nejblíže, Angelo byl sám ve vápně, svou střelou dokonce Castellazziho překonal, jenže míč nakonec zastavila tyč. V 67. minutě zažil velký návrat Thiago Motta, jenž vystřídal Biabianyho a dostalo se mu velkého aplausu. Dvacet minut před koncem se pak fanouškům odměnil, když nechytatelnou dělovkou po Sneijderově trestném kopu propálil vše, co mu stálo v cestě a zvýšil na 4:2.

Vzápětí mohl přidat pátý zásah Panděv. Motta si probil cestu až před brankáře, ale zakončit již nestihl. Míč se ale dostal k volnému Panděvovi, který ale šancí pohrdl a napálil míč do boční sítě. Na druhé straně měl opět výtečnou příležitost k dokončení hattricku Hernan Crespo, ale nebylo mu přáno, hlavička se odrazila od břevna. To samé však nemohl říci Dejan Stankovič, jenž se na druhé straně po Sneijderově přihrávce a přesném zakončení právě z hattricku radoval. V závěrečné desetiminutovce měl ještě jednu šanci Crespo, netrefil. Proti Palettovi si pak připsal poslední dobrý zákrok Castellazzi a Inter zvítězil 5:2.

Autor: Ondřej Holzman / eurosport.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
cresposuper

FORZA INTER!!!

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
cresposuper

Castellazzi,- Santon, Córdoba, Lúcio, Zanetti,- Stanković, Cuchu, Motta,- Sneijder,- Pandev, Biabiany

Reagovat
smazaný uživatel

10 - jistota je jistota

Reagovat
vanGomm

Tip těsná výhra Interu (HX).

Reagovat
smazaný uživatel

2 3

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

grazie ragazzi!

PER SEMPRE INTER!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele