26. kolo
20.02.2011 15:00 CET
4 : 3
(0:2)

Reportáž

Úžasné představení na Marassi: Janov otočil z 0:3 na 4:3 a porazil AS Řím

Přesně na tohle fanoušci Grifů čekali. Janovští jim po dlouhých týdnech připravili úžasné představení, když AS Řím porazili 4:3. Jenže za jakých okolností. V 51. minutě vedli Římané už 3:0 a jen málokdo věřil, že by si Vlci neodvezli tři body. Ovšem ve druhém poločase se hosté neuvěřitelným způsobem složili a Janov čtyřmi góly senzačně otočil skóre. Hrdinou zápasu se stal Rodrigo Palacio, který společně se střídajícím Paloschim otočení zrežíroval.

Po obrovském krachu má o čem přemýšlet Claudio Ranieri, protože pro Giallorossi je to již čtvrtá porážka v řadě, přičemž AS opouští pozice zajišťující evropské poháry a na pokraji vyřazení je v Lize mistrů. Na pováženou je také fakt, že jen za poslední čtyři zápasy inkasovali Římané čtrnáctkrát! Naopak Janov šel do zápasu posílen o vítězství v prestižním Derby della Lanterna.

Ovšem první půle vůbec nenasvědčovala, že by snad byl Řím v nějaké krizi. Už ve třetí minutě zahodil obrovskou šanci Marco Borriello, který z několika metrů netrefil odkrytou bránu. V šesté minutě se již ale se svými spoluhráči mohl radovat, protože se po rohovém kopu hlavou trefil zcela nebráněný Mexes. Zápas pak vzápětí skončil pro zraněného Perrottu, kterého nahradil Taddei.

Římané zápas zcela ovládali, po střele Taddeie a zákroku Eduarda musel až na brankové čáře zachraňovat situaci Marco Rossi. Bránění standardních situací Janovu hrubě nevycházelo. V 16. minutě nacentroval z levé strany Totti a Nicolas Burdisso na zadní tyči opět úplně volný snadno zakončoval. Hosté vedli 2:0 a doufali, že na Marassi poprvé od listopadu 2007 zvítězí.

Na druhé straně se pokoušel odpovědět Floro Flores, ale jeho hlavička olízla brankovou konstrukci. To stejné se přihodilo Tottimu, který akorát nezakončoval hlavou. Nohou to poté zkoušel i Floro Flores, ale Julio Sergio proti němu dobře vyběhl. Bývalý forvard Udinese měl dobrou příležitost i po změně stran, nicméně Julio Sergio v minisouboji opět uspěl.

Pak však přišel další černý moment domácích. V 51. minutě při protiútoku poslal míč Tottimu Borriello a římský kapitán se levačkou nemýlil. Na světelné tabuli v tu chvíli svítilo skóre 0:3 a zdálo se být rozhodnuto. Janov však minutu nato okamžitě odpověděl, když využil zmatků v obraně a po neúspěšném zakončení Flora Florese Palacio prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Za dalších pár minut to mohl být už jen o jediný gól, ale Floro Flores z voleje trefil boční síť a Rafinhův centr poslal těsně vedle brány. Římané ale vůbec nevěděli, kde jim hlava stojí a Janov šel za další trefou.

Rozhodujícím momentem byla 64. minuta a nasazení Alberta Paloschiho. Mladý záložník vlastněný AC Milán byl na trávníku jen čtyři minuty, zpracoval si do vápna mířící centr Palacia a skvělým zakončením snížil na 2:3. Hosté jakoby po třetí vstřelené brance zmizeli ze hřiště, obrana vůbec nefungovala. O výsledek se začal bát i kouč Ranieri, a tak místo Borriella poslal na hřiště třetího stopera Loriu. A nevyplatilo se. Rafinha v 74. minutě zprava odcentroval a našel volného Palacia, který měl dostatek času přesně umístit svou hlavičku a ačkoliv se Julio Sergio natahoval jak mohl, na míč mířící na zadní tyč nedosáhl. V tu chvíli si asi Ranieri říkal, kde že byli všichni stopeři. A fanoušci AS jen počítali, za jak dlouho jejich tým promrhal třígólový náskok. Bylo to přesně 22 minut.

Čtvrthodiny před koncem to bylo 3:3 a Římané se stále nechtěli probrat. Pravdou však je, že obrovskou příležitost hosté na čtvrtý gól měli. Povedený protiútok skončil po přihrávce Taddeie na noze Tottiho, jenž měl na penaltě před sebou jen Criscita a zcela odkrytou klec, Eduardo byl mimo. Jenže velezkušený útočník trefil šťastlivce Criscita a za pár minut za to on i celý AS Řím zaplatil. Pět minut před koncem předvedli domácí výbornou akci. Criscito dloubáčkem vybídl ve vápně Palacia, který utekl obráncům a poslal míč na Paloschiho, jenž opět výborně zakončil a rozhodl o neskutečném vítězství Grifů. Ti pak dohrávali poslední sekundy bez Rafinhy, který musel po druhé žluté kartě předčasně do kabin.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (12)

Přidat komentář
Francesco Totti AS

forma Janova je mizerná takže tady musíme povinně vyhrát...snad je nenakopne derby s Doriou a nás nepoloží zápas s Doněckem...teď bude trošku příznivější los tak doufám že se zae chytnem....FORZA ROMA!

Reagovat
Francesco Totti AS

přesně to čeho jsme se bál

Reagovat
Tomtaf

3:3

Reagovat
Ranoth

skoro

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PePiG7

1-2 Floro Flores-Borriello,Totti z pen.

Reagovat
smazaný uživatel

nejdem sa asi vyjadrovať radšej lebo niečo je tam zlé v tom klube a nemám na to slov .. keď už ani Mexesa nechcú podpísať ... tak uvidíme ako aj tu zahráme ... bol by som rád za výhru ale neviem neviem ... snad uvidime ... FORZA !!!

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat
m0rientes9

velmi zaujimavy priebeh chcel by som byt teraz v Janove, to bude ozratych domacich fanusikov

Reagovat
smazaný uživatel

Ďakujem Janov za 140 €

Reagovat
smazaný uživatel

no jooo Italiee

Reagovat
xfox88

....megakill....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele