17. kolo
07.01.2012 20:45 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

Inter deklasoval Parmu!

Pod vánoční stromeček si příznivci Parmy přáli mnoho věcí. Jedním z nich bylo určitě ustálení výkonů a zlepšení defenzívy. Vše dnes ale vzalo za své, znovuzrozený Inter s přesností kata setnul hráčům Parmy veškeré funkční orgány.

Často se ozývají hlasy, jež degradují italskou Serii A na nezáživnou ligu s minimem branek a akcí. Dámy a pánové, podívejte se výsledky dnešních prvních dvou duelů. Dva zápasy, devět gólů. Sobotní program uzavřel zápas mezi Interem Milán a hostující Parmou. Cesta hostům ale nijak příjemně ubíhat nebude, skóre 0:5 hovoří za vše.

Dvě branky zaznamenal Diego 'Il Principe' Milito, po brance si rozdělili Giampaolo Pazzini, Thiago Motta a mladíček Marco Faraoni. Působivé představení svěřenců trenéra Ranieriho.

Velkou zásluhu na dnešní výhře má také mnohokrát nedoceněný Ricky Alvaréz. Nejprve se sice v několika šancích díky své výšce ocitl stoper Samuel, ale krátce před čtvrthodinou hry prošel po straně právě bývalý ofenzivní poklad Vélezu a přesným pasem našel Diega Milita. V tom se dnes probudila 'rambovské' zabijácké instinkty a na tabuli svítila už jen jedna nula.

O dvě branky vedl Inter o chvíli později. Prsty, respektive kopačky, měl v gólu opět Milito, jehož střelu ještě obrana zablokovala, ale na volej Thiaga Motty už Mirante zareagovat nedokázal - 2:0 pro domácí.

Odpovědět mohl krátce poté Sebastian Giovinco, ale jeho šanci brankář Julio Cesar nakonec pouze kontroloval pohledem. Stejný hráč hrozil také z volného přímého kopu, také tentokrát si Brazilec mezi třemi tyčemi Interu poradil.

Třetí branku přidal Inter ještě před poločasem, Maicon skvěle našel Milita, který nikým nehlídán zvýšil vedení 'Nerazzurri' na 3:0. V poločasové přestávce bych rozhodně v kabině hostí sedět nechtěl.

Inter Milán nicméně zápas ještě neukončil a nespokojil se s pouhým bráněním. Čtvrtý zásah přidal deset minut po změně stran útočník Pazzini. Diego Milito centrem našel svého partnera z útoku a italský reprezentant neměl větší problémy zakončit.

Parmě se podařilo vstřelit branku, nicméně nebyla pro ofsajdové postavení uznána. V podstatě by ale i šestý gól vstřelil Inter, Zanetti napálil míč do vlastní sítě. Co se ale nepovedlo před jednou brankou, dokonal Inter na druhé straně. Do správné brány se trefil střídající mladík Faraoni. Claudio Ranieri poté vystřídal Alvaréze i Milita, aby jim dopřál 'standing ovation'. Bezesporu naprosto zasloužené.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, football-italia.net

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Inter Milán hrál dřív dobře ale teď už jim to nějak nejde. Tip : 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tyhle experti

Reagovat
Inter Eterno Amore

FORZA INTER !

Reagovat
smazaný uživatel

ty cipe ty tu nebudes rikat 1:1 dness je to je to jasne,tip: 4:1

Reagovat
smazaný uživatel

ty cipe ty tu nebudes rikat 1:1 dness je to je to jasne,tip: 4:1

Reagovat
smazaný uživatel

minimálně

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

alebo : 3-0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele