27. kolo
11.03.2012 20:45 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Bologna vypálila Řím

Hosté z Bologně vstřelili římskému Laziu tři branky, zápas ale notně ovlivnily dvě červené karty, takže Biancocelesti dohrávali téměř půl hodiny v devíti.

Lazio vyhrálo v minulém kole derby nad AS, rivalem z největších. To určitě pročistilo vzduch v kabině, poškozený nevalnými výsledky a neuskutečněnou demisí trenéra Edyho Rejy. Římský celek ale velmi trápí zranění, mimo hru byli dnes večer například Konko, Radu, Stankevičius nebo Cana s Rocchim a Scalonim. Bologna nemohla postavit Loriu, Peréze a odpočíval také střelec Di Vaio.

Jako první zahrozil Alessandro Diamanti, zkušený záložník ale díky úsilí Luciana Zauriho a brankáře Marchettiho gól nevstřelil. Už v jedenácté minutě ale kapituloval, prosadil se Daniele Portanova. Obrana dnes veče Marchettimu moc nepomáhala a tak šla Bologna do vedení.

Diamanti trápil obránce Lazia, jeho centr ale v branku neproměnil Acquafresca. Na druhé straně musel proti střele Matuzaléma zasahovat brankář Gillet. Jeho let napříč bránou ale svůj účel splnil a tak se skóre neměnilo.

Poté mohlo Lazio srovnat krok, hezkým zpracováním a následnou střelou se blýskl Mauri. Jeho ránu ale Gillet vyrazil a žádný ze spoluhráčů nebyl dostatečně připraven na doražení. To Bologna ihned potrestala.

Marchetti sice úspěšně vyběhl proti Acquafrescovi a odvrátil na čas nebezpečí, rychle přemýšlející Diamanti ale vrátil míč do odkryté brány a fanoušci Bologně mohli slavit. Před poločasovou pauzou přišla další velká rána pro římské tifosi - za faul paží do obličeje byl vyloučen Matuzalém a Lazio muselo dohrávat poločas v deseti mužích. Kontakt v souboji sice byl, ale zajisté ne tak silný. Krvácející obličej měl chvíli předtím také Klose, ale tentokrát se rozhodčí pro faul nerozhodl.

Střídající Alfaro měl pozvednout útočné snahy Lazia, ale musela to být Bologna, která mu pomohla ke skórování. Vlastní gól si vcelku komicky vstřelil Matteo Rubin, který si evidentně nerozuměl se svým brankářem a vrátil Lazio do hry.

V tomto momentě utkání hodně ovlivnila další červená karta, kterou po faulu na pronikajícího Ramiréze viděl Gonzalez. Z následného přímého kopu sice branka nejprve nepadla, ale mladík Krhin nakonec míč do sítě dostal a vstřelil svůj první prvoligový gól. Když se na druhé straně neprosadil Miroslav Klose, změna skóre se už nekonala a tak si Bologna odváží cenné tři body.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 Di Vaio

Reagovat
smazaný uživatel

Gonzalez na pravým beku?? No to snad ani nee.....

Reagovat
smazaný uživatel

Mega tutovka dňa SS Lazio-Bologna FC 1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 Gonzalez, Hernanes

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele