27. kolo
03.03.2013 20:45 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Andreazzoliho úspěšná série pokračuje

AS Řím nakonec s vypětím sil poráží janovské Grify a ukončuje tím jejich dobrou sérii. Naopak prodlužuje svoji a trenér Aurelio Andreazzoli si nahlas říká o stálejší práci. V utkání měl mnoho práce také sudí Gervasoni, který dvakrát pískl penaltu. Z obou padl gól a utkání tak ve druhé půli dostalo nový náboj.

Domácí tým si musel zvykat na nové pojetí hry, na styl asistenta Andreazzoliho. Ten přebral žezlo ve Věčném městě po Zdeňku Zemanovi a cílem klubu bylo udržet kádr mezi první desítkou. Zkušený trenér sice nezačal nejlépe, ale po prohře se Sampdorií následovala nečekaná výhra nad lídrem z Turína, v posledním kole pak přivezlo AS tři body z Bergama. Dnes na jeho půdu zavítal druhý ze slavných celků janovských - CFC.

Už od první minuty jsme byli svědky vyrovnané hry, Torosidis centroval po dobré přihrávce zpět do pokutového území, tam ale nikdo z jeho spoluhráčů nebyl. Brzké góly byly dnes v kurzu, pozadu nezůstal ani tento duel. První důležitý okamžik zápasu se udál po čtvrthodině hry, kdy De Rossi vybojoval pro svůj tým pokutový kop. K němu se postavil kapitán Totti a přes Sebastiena Freye skóroval - 1:0.

Práci měl i brankář AS, holandský reprezentant Maarten Stekenlenburg. Ten musel vytěsňovat povedenou ránu Morettiho. Janov byl při chuti a snažil se o srovnání, v tuto chvíli měl nad domácím jasně navrch. Demonstroval to například útočník Marco Borriello. Bývalý střelec právě římských Vlků se popasoval s těžkou přihrávkou a centroval na Slováka Kucku, Stekenlenburg se ale dnes chystal předvést skvělý výkon. A zasahovat musel i po Tözsérově zakončení, na brankové čáře exceloval.

Krátce před poločasem udeřili také hosté. Konce prvních poločasů nemá AS v oblibě, dnes toho využil právě Borriello. Toho v pokutovém území sestřelil Nicolas Burdisso, který zcela evidentně nezahrál míč. K penaltové situaci se postavil sám faulovaný hráč a s přehledem proměnil - 1:1.

Pět minut po změně stran se o průnik do pokutového území pokusil Argentinec Erik Lamela, místo střely ale volil divadelní prvky a sudí jeho výkon ocenil žlutou kartou. Trenér Andreazzoli se rozhodl pro změnu na křídlech, místo Balzarettiho poslal na trávník ve formě hrajícího Marquinha. Po zraněném Pjaničovi se tak jednalo o druhé střídání. Účinek se dostavil téměř okamžitě.

Erik Lamela přešel přes dva obránce a vypálil, jeho pokus byl ale tečován. Po rozehrávce do vápna se prosadil mladík Alessio Romagnoli, který dnes odehrál teprve druhé utkání v Serii A. Talentovaný stoper neměl dnes vůbec nastoupit, ale zranění kolegy Marcose jej postavil do ostrého zápasu. A premiérový gól jej jistě potěšil.

Kromě něj ale AS dnes večer notně spoléhalo ještě na jednoho hráče - brankáře Stekelenburga. Zemanem opomíjený Holanďan držel svůj tým nad vodou, dvacet minut před koncem po zakončení janovských útočníků vytáhl další perfektní zákrok. O chvíli později znovu čaruje jednička AS, ve spolupráci s Burdissem zneškodňuje tlak hostí, který nabírá na obrátkách. Jejich snahu trochu přibrzdil Juraj Kucka, který se po faulu a druhé žluté kartě musel poroučet ze hřiště.

A ještě jeden zásah do plánů trenéra Ballardiniho - střídající veterán Simone Perrotta, který vystřídal frustrovaného Pabla Osvalda, zakončil akci po Tottiho centru a zvýšil na 3:1. Pro aktivní Grify to byl krutý výsledek, který ale zvyšuje šance Aurelia Andreazzoliho na nový kontrakt.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Slejdy

4-1

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele