8. kolo
21.10.2012 20:45 CET
2 : 4
(2:2)

Reportáž

AS Řím otočil duel v Janově a vyhrál 4:2

S AS Řím to dnes na Marassi vypadalo hodně špatně, když po čtvrthodině hry prohrávalo s domácím Janovem už o dvě branky, ale nakonec se svěřenci Zdeňka Zemana dokázali vzchopit a utkání ve velkém stylu otočili. Nakonec si odváží tři body za výhru 4:2.

Přitom v Janově prohráli Římané všechny čtyři poslední vystoupení a ani dnešní duel v úvodu nenaznačoval, že by se mělo něco změnit. Už po šesti minutách totiž přiklepl míč před šestnáctku Borriello Juraji Kuckovi a slovenský záložník parádní ranou ke vzdálenější tyči otevřel skóre. Gólman Stekelenburg neměl šanci. Hosté se sice snažili odpovědět, jenomže udělali obrovskou chybu v obraně a v 15. minutě prohrávali už 2:0. Akrobatický volej Boška Jankoviče ještě skončil na břevnu, jenže obrana Vlků naprosto nezvládla zareagovat, a tak Kucka hlavičkou vrátil míč Jankovičovi a kapitán Rossoblu zvýšil vedení.

Vzápětí mohlo být pro Zemanův tým ještě hůře, když Borriello obešel Marquinhose a Maarten Stekelenburg musel vytáhnout kvalitní zákrok. Giallorossi se nakonec první branky dočkali v 27. minutě, a to ještě těsně před tím pálil těsně nad Freyovu svatyni Alessandro Florenzi. Pak se však míče ujal Francesco Totti a chytrou ranou přes Bova překonal strnulého Freye. Pro Tottiho to byla už 217. přesná trefa v Serii A, čímž se osamostatnil na třetím místě v historických střeleckých statistikách.

Římany vstřelený gól nabudil a domácí se museli bránit. Hosté totiž v tu chvíli dominovali a šli za vyrovnáním. Freye se snažil překonat Lamela, ale neúspěšně. Na druhé straně v jedné z mála světlých chvílí Janova pálil Cristobal Jorquera, jenže na Stekelenburga si nepřišel. Vyrovnání nakonec přišlo ještě do poločasu. Ve 44. minutě vyslal Totti po pravé straně Pirise, ten odcentroval na Osvalda a hostující útočník akrobatickým zakončením z voleje vyrovnal.

Po změně stran se pokračovalo v nastoleném trendu z prvního poločasu, kde po dvou inkasovaných gólech začal utkání ovládat římský celek a Janov se příliš nechytal. Už po deseti minutách dokonali Vlci velký obrat, když Florenziho roh našel Osvalda a ten hlavičkou svým šestým gólem ve čtyřech ligových duelech dal na 3:2. Janov by v tu chvíli zachránila patrně jen živá voda, vše se navíc zhoršilo čtvrthodiny před koncem, kdy musel hřiště se zraněným kotníkem opustit Marco Borriello a jelikož už neměli domácí volné střídání, dohrávali o desíti.

Na hřišti už sice byl jiný útočník Ciro Immobile, ale přesto by si v tu chvíli na v deseti hrající Janov asi nikdo nevsadil. Grifové skutečně nedokázali na góly soupeře nijak odpovědět a naopak ještě v 83. minutě počtvrté inkasovali. Šťastným střelcem byl Lamela. V závěru ještě zhatili své šance Osvaldo na jedné a Immobile na druhé straně a na výsledku se tak již nic nezměnilo. AS Řím porazil Janov na jeho hřišti 4:2.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 GRANDE ROMA!!!

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Řím vyhraje (snad).

Reagovat
smazaný uživatel

Rimu sa nejak na štadione v Genoe nedari

Reagovat
smazaný uživatel

skvelý obrat Konečne som videl poriadný výkon a nasadenie Nech v tom aj pokračujeme,, FORZA ROMA!

Reagovat
smazaný uživatel

krása FORZA ROMA

Reagovat
hradec

VELISSIMO

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Uzasny obrat asi najlepsi vykon v dnesnej sezone po zapase na Interi.Sranda co spravia dvaja muži(Osvaldo,De Rossi) ked hraju.Rossi zbieral kazdu loptu a bezchybne rozohraval a Osvaldo ma skvelu formu.Proti Udine ked budu hrat takto tak padne vela golov.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele