19. kolo
12.01.2014 15:00 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Vlci deklasovali CFC Janov čtyřmi zásahy

Odpolední utkání mezi AS Řím a CFC Janov mělo nakonec mnohem jednoznačnější průběh, než by kdo byl očekával. Domácí Vlci si s matným soupeřem poradili jasným rozdílem čtyř branek, hosté se nedokázali dostat ani do jedné vyložené příležitosti. Díky třem bodům AS odpovědělo na výhru Juventusu stejným způsobem, Janov je zatím desátý.

AS Řím si poradil s janovskými Grify rozdílem třídy, postupně se trefili Alessandro Florenzi, kapitán Francesco Totti, Maicon a Mehdi Benatia. Zajímavé je, že Janov neohrozil bránu brankáře Morgana De Sanctise ani jednou! Důležitým momentem celého utkání byla také druhá žlutá a tedy červená karta pro Matuzalema. Půlhodinovou přesilovku AS nevyužilo, přesto se za svůj výkon vůbec stydět nemusí.

To řekl také kapitán Totti, který konečně prolomil smůlu a mohl se radovat ze čtvrté trefy v probíhající sezoně. V pozápasovém interview se klenot Vlků vyjádřil takto: "Není pro mne ani tak důležité, že jsem po dlouhé době na Olimpicu skóroval. Mám radost, protože jsme hráli dobrý fotbal a získali tři cenné body. Juventus sice vede, ale je teprve polovina sezony a to ještě nemůžeme nic rozhodovat. Do zápasu jsme dali všechno, tým se obětoval a hráli jsme jako skvělá parta, takže výsledek je logický," dodal populární Říman.

Jeho střelu už po čtyřech minutách od úvodního hvizdu zablokoval Antonelli. Prvotní tlak AS měl dlouhodobý charakter, neboť jedna kombinace stíhala druhou. Problémem bylo, že jednotlivé střely nedokázaly najít správný cíl - buď je odvrátila pozorná defenzíva Janova, nebo častokrát zasáhl mladík Mattia Perin. Po dvaceti minutách obdržel první žluté napomenutí zápasu Matuzalem, který fauloval pronikajícího Tottiho. Ten se postavil k rozehrávání volného přímého kopu, ale míč z jeho kopaček odrazila bránící zeď. Nicméně, ve správnou chvíli na správném místě byl Alessandro Florenzi, který také ukončil gólový půst a jeho nůžky poslaly AS do vedení!

Smrtící pětiminutovka v podání domácích Vlků pokračovala, když brazilský bek Maicon našel nahrávkou do volného prostoru Gervinha, ten míč potáhl po straně a předložil jej nabíhajícímu Tottimu. Kapitán Giallorossi se do míče opřel z hranice šestnáctky a propálil bezmocného Perina.

Aktivní Maicon dnes odehrál skvělý první poločas, na jehož konci mohl vítězoslavně děkovat za vstřelený gól. Bývalý hráč Interu Milán sice do Věčného města nepřišel proto, aby střílel branky, ale dnes se mu povedlo uzavřít poločas, když využil nahrávky Alessandra Florenziho - 3:0.

Jakýkoli odpor ze strany Janova uťali domácí hráči hned na začátku druhé půle, protože rohového kopu se ujal kapitán Totti a posadil míč na hlavu elegantního Mehdiho Benatii. Marocký stoper patří k nejlepším hráčům dosavadního průběhu sezony a navíc se mu daří střelecky se prosazovat. Urostlý obránce dnes hlavou počtvrté překonal bezmocného Perina a radoval se ze své již páté branky!

Další klíčový moment zápasu přišel na scénu jen o pár minut později, když se na světelné tabuli objevilo rozhodnutí trenéra Gasperiniho - do hry půjde Cofie, místo mu uvolní Matuzalem. Ten při odchodu do kabin neopomněl divoce gestikulovat směrem k divákům, za což jej sudí Calvarese potrestal udělením červené karty. Šance Grifů tím rapidně klesly, bezbranná ofenzíva CFC dnes nebyla důstojným soupeřem Garciova týmu. Na hřiště se dostal také střelec Mattia Destro, který si naběhl na pas od spoluhráče Nainggolana a zamířil do protipohybu brankáře Perina, střela ale nakonec skončila vedle tyčí. V poslední šanci utkání se italský útočník objevil po přihrávce od Strootmana, ale po dobrém zpracování přestřelil. Mrzet to jeho tým nemusí, AS si připisuje tři body.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
scr

2:0

Reagovat
scr

4:0

Reagovat
Il Principino

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 jedem AS!

Reagovat
Il Principino

Místo Florenziho do základu jednoznačně Ljajić....2:1( France, Strootman-Calaiò)

Reagovat
smazaný uživatel

1 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Il Principino

Tak Florenziiii neuvěřitelmný nůůžky

Reagovat
kopajda

dneska teda jasný výsledek i převaha, ale ten tlak byl většinou jen po vápno (jako skoro vždy), bylo málo střel (ale soupeř nevystřelil ani jednou...)

ale jeden gól z rohu a jeden nůžkami (což se povede jednou za kariéru) a nevyužitá půlhodinová přesilovka...

Reagovat
Il Principino

Hlavně, že se konečně trefil Francé

Reagovat
smazaný uživatel

Nemohol som vidieť celý zápas, iba polčas- ale bol to fakt pekný futbal, radosť pozerať. Florenzi dnes zahral na jednotku A že sa nevyužila tá presilovka nie je žiadna katastrofa- nebolo sa kam hnať.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele