34. kolo
03.05.2015 12:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

AS Řím - Janov CFC 2:0

AS si poradilo s Janovem a na chvíli se přesouvá na druhou příčku! O první branku se postaral Seydou Doumbia, druhou měl v samotném závěru na starosti Alessandro Florenzi!

Trenér Rudi Garcia nechal opět na lavičce kapitána Francesca Tottiho, kterého v útoku zastoupil zlepšující se Seydou Doumbia. Toho na krajích útoku podporovali Gervinho a Victor Ibarbo. V základní sestavě jsme se dočkali Daniela De Rossiho, Torosidise s Florenzim nebo Pjaniće. Hosté vsadili na hráče jako Laxalt, Niang, Bergdich, které podpo

Byli to právě hosté, kdo se snažili dostat do první šance. Niang si narazil míč s Laxaltem, ale tomu se pod nohy vrhl na poslední chvíli Kostas Manolas a zabránil svému sokovi ve skórování. Domácí se pokoušeli dostat do tempa pomocí dlouhých nákopů na Gervinha, popřípadě kombinací přes Pjaniće či rychlíka Florenziho. První střela na branku byla zaregistrována po deseti minutách, kdy Daniele De Rossi nic nevymýšlel a napálil balon na brankáře Mattiu Perina. Ten se vším námahou vyrazil míč na rohový kop!

Po dvaceti minutách mířil další rychlý balón na rozběhnutého Gervinha, ale ten byl bráněn dvěma protihráči. Na opačné straně se k odraženému míči dostal Izzo, ale ale jeho střílený centr dokázal De Sanctis se štěstím vyrazit mimo tři tyče! Na druhé straně musela být obrana Grifů rovněž ve střehu, protože Gervinho uběhl svým strážcům a nahrával do míst, kde se pohyboval Radja Nainggolan. S jeho ranou si sice Mattia Perin neporadil, ale poradil si s ní obránce De Maio, který míč poslal na rohový kop.

Střela od Florenziho brankáři Grifů nijak výrazné problémy nedělala, ale chyba jeho vlastních obránců už ano. Chyba v rozehrávce poslala míč k Seydouovi Doumbiovi, který si vzal míč, udělal s ním kličku svému soupeři a krásně poslal míč za brankáře Perina!

Doumbia se, zdá se, dostává opět do formy. V devátém zápase druhý gól, zároveň druhý za tento týden. Pět minut před koncem první půle si obhodil Roncagliu Pjanić a snažil se utíkat vpřed, ale byl obráncem Grifů sražen. Následný centr od Florenziho poslal mimo nebezpečí Andrea Bertolacci, hráč, který v AS vyrostl. V závěru zápasu už AS zkušeně drželo míč na svých kopačkách a Grify do tlaku nepustilo.

Dvě minuty po změně stran se do míče opřel Miralem Pjanić, ale jeho střela po hezké kombinaci AS nakonec mířila mimo tři tyče! Pak dostali dvě žluté karty domácí hráči, jmenovitě obránce Kostas Manolas a útočník Victor Ibarbo. Deset minut po změně stran musel do práce brankář AS Morgan De Sanctis, který skvěle vyrazil ránu Bertolacciho. Ten se skvěle uvolnil a dostal do vápna, ale De Sanctis skvěle zasáhl. Následně se na hřiště dostali Lestienne a Manuel Iturbe, kteří měli zvýšit ofenzivní sílu svých celků.

Pádem v pokutovém území Janova se prezentoval Vasilis Torosidis, ale o faul se podle sudího Damata nejednalo. Naopak udělil žlutou kartu řeckému bekovi AS. To se samozřejmě Torosidise hodně dotklo, protože podle jeho názoru ke kontaktu došlo. O chvíli později měl druhou branku na noze rychlík Gervinho, ale jeho pokus neměl dostatečnou razanci a brankář Mattia Perin se bát nemusel. Trenér Rudi Garcia chtěl zocelit obrannou fázi, takže dvacet minut před koncem poslal na hřiště obránce Mapoua Yanga-Mbiwu a stáhl záložníka Miralema Pjaniće.

Hra se postupně uklidnila a ani jeden tým nebyl schopen vymyslet něco konstruktivního. AS se spoléhalo na jednogólové vedení a kombinovalo kolem středu hřiště. Janovu zase nevycházela kombinace a především finální fáze hodně vázla. O chvíli později se do zakončení procpal Iago Falqué, ale jeho rána nemířila přesně. Pět minut před koncem utkání sice Juraj Kucka předskočil na malém vápně brankáře Morgana De Sanctise, ale jeho hlavička neměla dostatečný důraz na to, aby směřovala za brankovou čáru. Tam se navíc objevil Davide Astori, který míč odkopl mimo nebezpečí.

Přesto jsme se dočkali ještě jedné branky. Janov sice delší dobu obléhal pokutové území AS, ale stačila jedna nepovedená nahrávka, které se zmocnil Alessandro Florenzi. Tomu zbylo dost sil na to, aby unikl svým pronásledovatelům a skvělou ranou pod víko upravil na konečných 2:0 pro Vlky!

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (4)

Přidat komentář
vanGomm

Tip X.

Reagovat
Houfi

Musí 1ka

Reagovat
kopajda

super, už druhý slov v článku je špatně

Reagovat
Slejdy

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele