29. kolo
04.04.2015 15:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Inter Milán - Parma FC 1:1

Inter Milán opět selhal a nezvládl další důležitý krok. Podle původních prognóz měl mít s Parmou snadnou práci, ale nakonec se loučí jen s bodem. Milánský klub sice poslal do vedení Fredy Guarín po pětadvaceti minutách, ale ještě do konce první půle srovnal hostující Andi Lila.

Ofenzívu v dresu Nerazzurri dostali na starost především hráči jako Xherdan Shaqiri, Rodrigo Palacio a George Puscas, před brankářem Handanovićem měli prostor čistit Santon, Ranocchia, Felipe a Juan Jesus. Parma postavila před Miranteho trojici Mendes, Costa, Feddal, do útoku se vměstnali Massimo Gobbi, Antonio Nocerino a střelec Belfodil.

O první ránu na bránu se postaral Varela, který si doběhl k pokutovému území a vypálil, ale zamířil jen do středu brány, kde stál připravený Handanović. Celých 10 minut trvalo Interu, než se dostal k pořádné střele. V prvních minutách se Nerazzurri rozhodně trápili a Parma jejich pozornost zaměstnávala víc, než asi hráči čekali. Po deseti minutách se Puscas dostal k bráně, počkal s míčem u postranní brankové čáry na svého spoluhráče a sledoval, jak Rodrigo Palacio pálí. Bohužel pro domácí ale poslal míč jen do míst, kde se pohyboval Mirante.

Dalších několik minut se Inter trápil s rozehrávkou, ale pomohla mu náhoda. Fredy Guarín vypálil z větší vzdálenosti a střelu do protipohybu brankáře Antonia Miranteho tečoval jeden z obránců. Mirante neměl šanci zasáhnout a nereagoval včas. Inter se dostal do vedení díky šťastné ráně - 1:0.

Po půl hodině hry se do další šance hnal Rodrigo Palacio, ale jeho šanci na poslední chvíli zhatil jeden z obránců Ducali. Parma hrála jako tým, který se chce s první ligou rozloučit s hlavou nahoře. Dokonce se po třiceti minutách dostali na delší dobu do blízkosti vápna Samira Handanoviće, který zůstal neprověřován. Belfodil se ocitl v útoku sám proti dvěma protihráčům, jednoho si dokázal obehrát, ale následně pálil do toho druhého. Pět minut před koncem prvního poločasu se zastřeloval Costa, který pálil jen do připraveného brankáře Samira Handanoviće.

Ani ten ale nespasil svůj celek o chvíli později, protože Inter opět zradila jeho vlastní obrana. Po dobře se vyvíjející akci Parmy se k míči se na pravé straně dostal Varela, poslal nadýchaný centr před bránu, kam si naběhl nikým nehlídaný Andi Lila a hlavou přesně zakončil k tyči!

Právě Lila po pauze střídal. Na hřiště se po změně stran dostal také Mateo Kovačić, který nahradil nevýrazného Puscase. Kovačić se mohl zapsat mezi střelce, ale jeho hlavičkový pokus mezi tři tyče nezamířil. Po hodině hry se Parma dostala do další skvělé šance, když se do vápna prodíral Varela. Ten měl dost času rozmyslet si, kam pošle míč. Ale nakonec jej napálil ve snaze o centr je do nejblíže stojícího obránce před sebou.

Deset minut před koncem Podolski se dostával do šance, ale nakonec nezakončil ideálně. O chvíli později zakončoval také Rodrigo Palacio, ale mířil z velké vzdálenosti hodně mimo. V nastaveném čase druhého poločasu se na hřišti objevil také brazilský veterán Hernanes, který se dostal do šance. Ale jeho střele chyběla větší rychlost, takže Mirante měl čas se přesunout. Inter si tak připisuje další zklamání, Parmě remíza také moc nepomáhá.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

dnes nic jinýho než 3 body Forza Inter!!

Reagovat
smazaný uživatel

To jsou fakt tragédi.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele