14. kolo
06.12.2014 20:45 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Turín FC - Città di Palermo 2:2

Turín si s Palermem body jen dělí. Oba celky sehrály velmi atraktivní utkání plné osobních soubojů i nasazení, takže diváci se rozhodně nenudili. Za domácí se prosadili Martínez s Glikem, zatímco Rosanero opět vsadilo na schopnosti Paula Dybaly.

Palermo spoléhalo především na dravé mládí ztělesněné dvojicí střelců Andreou Belottim a Paulem Dybalou. O toho roste zájem elitních evropských velkoklubů snad s každým dotykem s míčem a také dnes ukázal, že - s trochou nadsázky - peníze z jeho prodeje by mohly Palermu vystačit na další dvě tři sezony.

Paulo Dybala si ve třetí minutě pohrál s Morettim, obešel jej a pokusil se odcentrovat. Nenašel ale nikoho ze svých spoluhráčů. Po dvanácti minutách se na hřiště složil Daprelá a musel být ošetřen. Ani to mu ale nepomohlo a o pár minut později Palermo poprvé střídalo. Na hřiště se dostal Achraf Lazaar. Ten jako by vnesl na hřiště štěstí pro svůj tým.

O pouhou minutu později se totiž s míčem u nohy dostal Paulo Dybala k vápnu, tam našel do druhé vlny nabíhajícího Lucu Rigoniho, který si poradil parádně a poslal Palermo do vedení! Brankář Gillet neměl šanci zasáhnout a domácí prohrávali.

Turín mohl odpovědět asi o deset minut později, když centr obránce Perese našel Fabia Quagliarellu. Ten z hranice malého vápna hlavičkoval, ale mířil jen do brankáře Sorrentina. Míč se sice odrazil zpět do hřiště, ale Matteo Darmian z dorážky mířil těsně mimo. Po dalším centru Perese se do míče opřel Farnerud, ale jeho rána z dvaadvaceti metrů nebyla přesná. Deset minut před koncem první půle se ale zlepšující se Turín dočkal srovnání. Dlouhý centr do vápna našel tísněného Josefa Martineze, který se s míčem u nohy otočil kolem obránce a zamířil přesně tam, kam měl - 1:1.

Palermo se ale nevzdalo a chvíli před koncem si své vedení vzalo zpátky. Zasloužil se o to opět aktivní Paulo Dybala, který ve vápně zpracoval těžký míč od střídajícího Lazaara a prostřelil brankáře Gilleta! Turín tak musel opět odpovídat. O to se pokoušel i Fabio Quagliarella, jenže jeho dobrá rána mířila těsně nad břevno.

Peresův centr našel na malém vápně pohybujícího se Fabia Quagliarellu, který však míč jen jemně tečoval. Turínu se několikrát vyplatila spolupráce Bruna Perese s nabíhajícím útočníkem a nejinak tomu bylo i dnes. Díky nahrávce mladého beka se do šance dostával i střelec první branky Josef Martinez, ale tentokrát Sorrentina nepřekonal. Brankáře Rosanero neprostřelil ani Omar El Kaddouri. Do třetice se pokoušel o srovnání Matteo Darmian, který ještě nahrával lépe postavenému Quagliarellovi. Jeho ránu z malého vápna ale Sorrentino brilantně vyrazil.

O pár chvil později se skóre měnilo naposledy. Omar El Kaddouri se postavil k rohovému kopu po zakopnutí Marescy a centroval do vápna. Tam našel hlavu svého kapitána Kamila Glika, který se v dobré pozici nemýlil a vrátil Turín do zápasu o tři body.

Spolupráce mezi Belottim a Dybalou nevedla ke kýžené vedoucí trefě, protože Dybala nemohl dosáhnout na příliš dlouhou nahrávku. V závěru zápasu se na hrací plochu dostal i Brazilec Amauri, který se velkou měrou přičinil na dramatu v závěru utkání. Po spolupráci s Fabiem Quagliarellou se sice míč dostal do sítě, ale pomezní sudí viděl ofsajd, takže Giacomelli gól neuznal. Když se tlak Turína zvyšoval, využil toho Matteo Darmian a překvapivě napálil míč z uctivé vzdálenosti. Ačkoli střelba není jeho největší zbraní, minul branku jen o pár centimetrů.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
Gerd 2010

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

granato, koukejte vyhrát! když budete makat jako proti antijuve vyhrajete!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele