31. kolo
03.04.2016 15:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Montella veze z Florencie bod

Fiorentina nakonec jen remizovala se Sampdorií Janov a trenér Vincenzo Montella tak může být spokojen. Domácího favorita, kterého ještě nedávno koučoval, dokázal obrat o body, takže záchrana se opět přiblížila.

Bylo to hodně očekávané utkání, protože Vincenzo Montella se ve Florencii stal úspěšným trenérem. Nakonec se ale s Violou nerozešel v dobrém, takže jeho návrat byl hodně sledován. Navíc se mu s Dorií nedaří podle představ. Dnes si jeho hráči mohli ulevit, protože v útoku toskánského celku nenastoupil Nikola Kalinić. Místo něj se do hry zapojil od prvních minut Khouma Babacar, kterého podporovali Tello, Iličić a Valero.

Trenér Montella vsadil na osvědčenou sestavu, která počítala s hráči jako Cassani, Ranocchia, De Silvestri, Fernando, Álvarez nebo Quagliarella. Aktivnější byla samozřejmě domácí Fiorentina. Akce po pravé straně Fiorentiny, kterou táhl Tello, skončila rohem. Další pokus Borjy Valera zastavil Diakité. Sampdoria v těchto chvílích jen těžko hledala způsob, jak se dostat ze sevření Violy.

Po centru z pravé strany se k zakončení nůžkami probojoval Fabio Quagliarella, jenže jeho pokus nemohl brankáře Cipriana Tătăruşanua nijak ohrozit. Viola ale přesto dokázala jako první změnit skóre utkání. Po rychlé kombinaci a přihrávce od Borjy Valera se dostal míč k Josipu Iličićovi, který si v této situaci poradil naprosto s přehledem a propálil brankáře Emiliana Viviana. Viola vedla o jednu branku a Doria musela dotahovat.

To se jí dlouho nevedlo, za což mohla především aktivita ze strany Fialek. Domácí tým v Toskánsku hrál prim a jeho kombinace byly často velmi nebezpečné. Zároveň působila jistým dojmem o jeho obrana. Doria se však nevzdala a ještě před koncem první půle udeřila. Nepovedený útok Violy poslal míč na kopačky hostí a ti toho využili skvěle. K balonu se na hranici vápna dostal zkušený záložník Ricardo Álvarez, který krásnou ranou poslal balon k tyči domácí brány - 1:1!

První půle skončila nerozhodně, ale nervů a emocí bylo na hřišti hodně. Druhý poločas na tempu trochu ubral. Oba týmy se pokoušely hlavně nepanikařit a Doria opět nechala aktivitu na domácí straně. Tvrdou ránou ze střední vzdálenosti vytáhl se prezentoval záložník Josip Iličić, ale nezamířil vůbec přesně. Stejný hráč vyzkoušel brankáře Viviana také o chvíli později, ale rovněž nebyl příliš úspěšný. Zkušený brankář se nenechal zaskočit a předvedl skvělý zákrok!

Do hry byl pak vyslán i útočník Mauro Zárate, aby se stavem něco udělal. To se mu málem povedlo, jenže jeho rána nakonec skočila vedle. Doria vyrovnala hru a Viole se vůbec nedařilo dostat se do šance. A to ani v případě, že hosté dohrávali v početním oslabení. Mladík Correa totiž hloupě fauloval, a protože měl žlutou kartu, ta druhá se rovnala kartě červené. Doria si veze z Toskánska bod i proto, že Josip Iličić z volného přímého kopu napálil břevno. Gól Marcose Alonsa ze závěru utkání nemohl kvůli ofsajdu platit.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele